Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης

Ελλάδα

Στο συνέδριο «6ο #EduSummitEU» για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της, ειδικά στον δημόσιο χώρο, συμμετείχε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός εστίασε στα ζητήματα της εκπαίδευσης και πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις μεγάλες βελτιώσεις που έχει ανάγκη για να συμβαδίσει με τις ανάγκες των καιρών.

«Η ΑΙ είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και στο πλαίσιο του 6ου #EduSummitEU συμμετείχα διαδικτυακά στη συζήτηση για το μέλλον της εκπαίδευσης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να συμβάλει, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των μαθητών».

«Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρόκληση της ψηφιοποίησης στην Παιδεία. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να απλουστεύουμε ακόμα περισσότερο διαδικασίες και να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης».

«Το τρίπτυχο στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι: ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρακολούθηση και αξιολόγηση των εφαρμογών της στην εκπαίδευση και διαρκής επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την ορθή και αποτελεσματική χρήση της».

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Και, θέτοντας με έμφαση τα σωστά ερωτήματα, θα διαμορφώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, αναμένονται μόνο τοπικές βροχές στη Μακεδονία και το Ιόνιο, αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες ως 25 βα...

Παντελής Περιβολάρης (Υποψήφιος με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου): Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου γιατί δεν είναι έτοιμη η Πολιτεία

Πολύ δραστήριος ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες, Παντελής Περιβολάρης, σίγουρα από τους πιο δραστήριους υποψηφίους από το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο εδώ και 30 χρό...

Φόρτωση άρθρων...