Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Ποια είναι τα πιθανότερα ονόματα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου

Δύο φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα ονόματα για το νέο κόμμα που δημιουργούν οι έντεκα βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οι «11» θα συνεδριάσουν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφασίσουν για το όνομα του κόμματος. Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου και οι άλλοι οκτώ βουλευτές θα συζητήσουν για το όνομα του κόμματος, καθώς και άλλα θέματα που θα αφορούν τη νέα κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επικρατέστερα ονόματα είναι «Νέα Αριστερά» και «Αριστερά Μπροστά». 

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στο νέο κόμμα θα συμμετέχουν και στελέχη που διαφώνησαν με τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη και αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για κάποιους, το όνομα «Αριστερά Μπροστά» ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν κόντρα στους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς της Γαλλίας και κατάφερε να εκλεγεί (αλλά και να επανεκλεγεί το 2022) Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαχαριάδης: Στόχος μας είναι να κριθεί στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και όχι ο Κασσελάκης

«Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους που έφυγαν, με τους συγγενείς των θυμάτων, με όσους επιβίωσαν από αυτό το έγκλημα. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά αντί να έχουμε περισσότερες απαντήσε...

Τηλέμαχος Χυτήρης: Πως έζησε τη στιγμή του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου - Συγκλονιστική περιγραφή

Για το βράδυ του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 23 Ιουνίου 1996, όπως το έζησε ο ίδιος καθώς ήταν παρών στο σπίτι του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ το μοιραίο βράδυ, μίλησε ο εκ των στενότ...

Φόρτωση άρθρων...