Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης: Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε τέσσερα μέλη του πληρώματος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ύπαρχο που έσπρωξε τον 36χρονο. Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ο καπετάνιος για παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ελλάδα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο πλοίο «Blue Horizon». Στον ύπαρχο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ακόμα, στον καπετάνιο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ο καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, είναι μέχρι ισόβια.

«Γιατί τον πνίξατε ρε;», φώναζε ο κόσμος στους τέσσερις κατηγορούμενους στα δικαστήρια Πειραιά για τη δολοφονία του Αντώνη χθες το βράδυ στον Πειραιά όπου στην προσπάθειά του να πει στο πλοίο «Blue Horizon» της Attica Group, ένα από τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξε επανειλημμένα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει στο νερό και να πνιγεί την ώρα που οι μηχανές του πλοίου ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονείς 16χρονης αποκάλυψαν σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά - Οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι «φωτιά»

Η προσπάθεια των γονιών 16χρονης να σώσουν το παιδί τους από τα ναρκωτικά αποκάλυψε τη δράση της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα του Παπάγου, του Ψυχικού κ...

Φόρτωση άρθρων...