Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «Δράκο των Εξαρχείων»

Ο 23χρονος άνδρας από τη Συρία κατηγορείται για κακούργημα και πλημμέλημα. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για την Παρασκευή.

Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 23χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από τις καταγγελίες για αλλεπάλληλες επιθέσεις σε βάρος γυναικών με σκοπό να τις βιάσει, στα Εξάρχεια και άλλες περιοχές.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Παράλληλα, στον άνδρα από τη Συρία ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην 22η Ανακρίτρια.

Ποτέ δεν τήρησε τους περιοριστικούς όρους μετά την αποφυλάκιση ο 23χρονος 

Διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον «Δράκο των Εξαρχείων» καθώς και την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ο 23χρονος που κατηγορείται για πέντε επιθέσεις σε γυναίκες και μία επίθεση σε βάρος 13χρονης κοπέλας, είχε προφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2022, καθώς είχε αποπειραθεί να βιάσει μια 75χρονη γυναίκα στον Άλιμο.

Τον περασμένο Αύγουστο αφέθηκε ελεύθερος πριν δικαστεί, έχοντας συμπληρώσει 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος.

Σε βάρος του 23χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του. Οι όροι δεν τηρήθηκαν ποτέ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο «δράκος» είχε αποπειραθεί να βιάσει και 13χρονο κορίτσι

Νέα στοιχεία για τη δράση του «δράκου των Εξαρχείων», που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, αποκαλύπτει το MEGA. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 23χρονοςέκανε επιθέσεις εναντίον γυναικών στη Γλυφάδα και τα Εξάρχεια και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. 

Σύμφωνα με το MEGA, τον Αύγουστο του 2022 ο 22χρονος -τότε- δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών για την απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας 76 ετών και ενός κοριτσιού 13 ετών.

Έπειτα από δώδεκα μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί όπως προβλέπει ο νόμος η παράταση ή μη της κράτησής του. Κάτι τέτοιο -όπως αναφέρει το MEGA- δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του.

Πληροφορίες αναφέρουν με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το «παρών» και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...