Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Πότε έρχεται ο προσωπικός αριθμός

Η Ελλάδα ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο Φόρουμ της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA) που διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά.

Ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο mAigov.gr, τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, που τέθηκε αυτές τις ημέρες σε λειτουργία.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι μέσα σε δύο ημέρες οι πολίτες έχουν απευθύνει ήδη 60.000 ερωτήσεις. «Αυτή είναι μόνο η αρχή», είπε, σημειώνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε τα μητρώα, ενώ θα έχει εφαρμογή στον κλάδο της Υγείας και της Δικαιοσύνης.

Το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση κάποιων από τα ψηφιακά πιστοποιητικά, ενώ αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2024 θα δοθεί και ο προσωπικός αριθμός στους πολίτες. 

Ωστόσο, όπως είπε, ενώ στην επιχειρηματικότητα τρέχουν προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού, δεν ανταποκρίθηκαν όσες επιχειρήσεις θα θέλαμε, καθώς από τα διαθέσιμα 135 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν περίπου τα μισά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσπρωτία: 17χρονος πέθανε από έμφραγμα

Στο πένθος έχει βυθιστεί οικογένεια στη Θεσπρωτία, καθώς πέθανε την ώρα που κοιμόταν ένας 17χρονος. Ο 17χρονος πέθανε από έμφραγμα, ενώ πριν από λίγα χρόνια είχε φύγει από τη ζωή κ...

Καλαμάτα: Άγριος καβγάς μεταξύ κοριτσιών με χαστούκια, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα

Σε έναν άγριο ξυλοδαρμό κατέληξε η διαφωνία δυο ανήλικων κοριτσιών στην Καλαμάτα. Ο άγριος ξυλοδαρμός ξεκίνησε με αφορμή τους κοιλιακούς. Η συνέχεια προκαλεί σοκ. Χαστούκια, κλωτσι...

Φόρτωση άρθρων...