Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη την προηγούμενη Πέμπτη.

Αίτημα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων υπέβαλε ο 18χρονος κατηγορούμενος. 

Όμως, το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Πληροφορίες αναφέρουν ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές, αλλά στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζήτησε ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. 

Τι είπε στον ανακριτή

Ο 18χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι πράγματι πήρε μέρος στα επεισόδια στου Ρέντη. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Ακόμη, υποστήριξε ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι' αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο - τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ακόμη, φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Ο νεαρός δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του 31χρονου.

Ο δράστης κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...