Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ρέντη: «Συμμετείχα στα επεισόδια, δεν ήθελα να βλάψω κανέναν» - Τι είπε στον ανακριτή ο 18χρονος

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ο 18χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι πράγματι πήρε μέρος στα επεισόδια στου Ρέντη. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι' αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ακόμη, φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του 31χρονου.

Ο δράστης κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Αισθητή βελτίωση με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα

Αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Πάσχα μετά την αστάθεια του Μεγάλου Σαββάτου. Μέχρι το πρωί της Κυριακής τόσο στην Αττική όσο κα...

Ζευγάρι έκανε “φύλλο και φτερό” σπίτια σε Πιερία και Λάρισα- Δέκα διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνίασαν συνολικά 10 διαρρήξεις οικιών, που έγιναν από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο του 2023, σε περιοχές της Πιερίας και της Λάρισα...

Συμβουλές από την Πυροσβεστική για την Ανάσταση: «Οι λαμπάδες και τα κεριά απαιτούν προσοχή» (Bίντεο)

Αναλυτικές οδηγίες για την αποφυγή ατυχημάτων με λαμπάδες και κεριά ενόψει Ανάστασης εξέδωσε η Πυροσβεστική. Οι πυροσβεστικές Αρχές σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ» ...

Φόρτωση άρθρων...