Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πάνω από 50 συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη οπαδών, που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πάνω από 50 αυτόφωρες συλλήψεις στο πλαίσιο προανάκρισης. Οι αστυνομικοί διεξάγουν παράλληλα έρευνα σε διάφορους χώρους και σπίτια για τον εντοπισμό περαιτέρω στοιχείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο αδελφός του 18χρονου που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι συλληφθούν αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, υπέκυψε στα τραύματά του στις 27 Δεκεμβρίου, στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν.

Οι γιατροί είχαν προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του ποδιού του, που επλήγη από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε για είκοσι ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup βόλεϊ ανδρών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της δίκης των έξι προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύ...

Φόρτωση άρθρων...