Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 39 απεγκλωβισμένους από το Σουδάν (Video&Photos)

Ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Προσγειώθηκε το βράδυ στην Ελευσίνα το C-130 που μετέφερε 39 απεγκλωβισμένους από το Σουδάν. Στο αεροδρόμιο περίμεναν τους επιβάτες, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Στο σημείο βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε από τη σημερινή του περιοδεία στην Καβάλα και την Ξάνθη.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε 39 άτομα, εκ των οποίων 20 είναι Έλληνες και μέλη οικογενειών τους. Οι λοιποί απεγκλωβισθέντες είναι πολίτες άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τρίτων χωρών. Στην αποστολή συμμετέχει και Έλληνας διπλωματικός υπάλληλος.

Την επιχείρηση συντόνισαν από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνστάντινος Φλώρος και ο ΥΦΕΘΑ, Κωνσταντίνος Χαρδαλιάς.

Μετά την ολοκλήρωση της νέας επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 39 απεγκλωβισμένους από το Σουδάν
Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 39 απεγκλωβισμένους από το Σουδάν
Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 39 απεγκλωβισμένους από το Σουδάν

 

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 39 απεγκλωβισμένους από το Σουδάν

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακά τραγούδια και τιμητικό άγημα Ποντίων το αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Στο Α΄ Νεκροταφείο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι στην πολιτική το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Στην κηδεία ...

Κολωνός: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», είπε η 12χρονη μετά την ενοχή του Μίχου

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της, η 12χρονη από τα Σεπόλια αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του...

Πισπιρίγκου: Δικαιωμένος αισθάνεται μετά την καταδίκη της ο Μάνος Δασκαλάκης

Δικαιωμένος δηλώνει μέσω των δικηγόρων του ο Μάνος Δασκαλάκης στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης της Ρούλας Πισπιρίγκου που καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο της πρωτότοκ...

Φόρτωση άρθρων...