Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου: Έμπειρος χειριστής και πρώην μηχανικός ο 79χρονος που έχασε την ζωή του

Ο 79χρονος πιλότος είχε κατασκευάσει ο ίδιος το μικρό αεροσκάφος. Εκτιμάται ότι το μονοκινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Νεκρός ανασύρθηκε ο 79χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου που κατέπεσε κατά την προσγείωση, 30-40 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδιαδρόμου.

Το αεροπορικό δυστύχημα έγινε στο 90ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στην περιοχή Βοιωτίας, κοντά στη λίμνη της Υλίκης.

Tο αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τον διάδρομο προσγείωσης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εθνική οδό, και έπεσε σε χωράφι που υπάρχει ανάμεσα στην περίφραξη της αερολέσχης και του δρόμου. Η πτώση σημειώθηκε σε απόσταση 30-40 μέτρων από τον αεροδιάδρομο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ένας αγρότης ειδοποίησε τις Αρχές ότι το αεροσκάφος κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και είναι έτοιμο να πέσει. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής όπου κατάφερε να εντοπίσει το αεροσκάφος και τον νεκρό χειριστή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 79χρονος ήταν πρώην μηχανικός αεροσκαφών και όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για έναν πολύ έμπειρο χειριστή.

Ενδεχομένως κάποιο πρόβλημα στην μηχανή να τον οδήγησαν στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να προσγειώσει το αεροσκάφος στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκτιμάται ότι το μονοκινητήριο παρουσίασε μηχανική βλάβη και ότι ο πιλότος προσπάθησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, αλλά λίγα μέτρα πριν προσεγγίσει τον διάδρομο ιδιωτικού αεροδρομίου το αεροσκάφος συνετρίβη.

Ο 79χρονος πιλότος ανήκε παλαιότερα στο δυναμικό της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και είχε ο ίδιος κατασκευάσει το μικρό αεροσκάφος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο πιλότος και μηχανικός φέρεται να είχε ξεκινήσει την πτήση του από ιδιωτική περιοχή χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, ενώ ερώτημα παραμένει αν είχε τα κατάλληλα πιστοποιητικά για να μπορεί να πετά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας -Την Τρίτη στην επιτροπή της Βουλής

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Απριλίου, εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικ...

Φόρτωση άρθρων...