Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πύρινος εφιάλτης στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνεται το νοσοκομείο και χωριά - Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στη Λευκίμμη

Σε πύρινο κλοιό η χώρα με τη νύχτα να προβλέπεται πολύ δύσκολη και τα πύρινα μέτωπα να είναι πολλά και εκτός ελέγχου, καθώς οι δυνατοί άνεμοι τα αναζωπυρώνουν. Μετά τον βοσκό στη Βοιωτία, τη ζωή του έχασε ακόμα ένας άνθρωπος στη Λευκίμμη, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Φωτιές καίνε σε Εύβοια, Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Καβάλα αλλά και Κύθνο.

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση που συντονίζεται από τις υγειονομικές αρχές, για την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης καθώς πλησιάζουν απειλητικά οι φλόγες από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στη Δαδιά του Έβρου.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η φωτιά από τη Δαδιά μέσα σε ελάχιστες ώρες διήνησε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων και έφτασε να ενωθεί με την μεγάλη φωτιά που καίει από μέρες στην Αλεξανδρούπολη.

Το νοσοκομείο όπως σημείωσε ο κύριος Πέτροβιτς βρίσκεται στη θέση Δραγώνι κοντά στην Εγνατία Οδό και τον οικισμό της Νέας Χιλής.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση με μηχανήματα και μέσα της Περιφέρειας για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες για την προστασία του νοσοκομείου.

Οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε υγειονομικές μονάδες των όμορων περιοχών.

Κατά πληροφορίες μάλιστα, εσπευσμένα στην Αλεξανδρούπολη μεταβαίνει επί τότου ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ολονύχτια μάχη με τον πύρινο εφιάλτη σε Βοιωτία, Αλεξανδρούπολη, Δαδιά, Εύβοια, Καβάλα και Ροδόπη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται το πιο δύσκολο μέτωπο και συγκεκριμένα στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση και του οικισμού της Αισύμης. Στις 5:50 στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 14 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών.

Παράλληλα, με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών που κατευθύνονται στην περιοχή.

Στην δασική πυρκαγιά επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του στρατού και των Ο.Τ.Α.

Αναφορές για νεκρό στη Λευκίμμη

Τραγική εξέλιξη φαίνεται πως έχουμε στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Σύγκεκριμένα σύμφωνα με αναφορές, εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας, νεκρός στην περιοχή της Λευκίμμης. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Πιθανότατα πρόκειται για μετανάστη.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Φόρτωση άρθρων...