Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Πυρκαγιές: 51 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Ελλάδα

Περισσότερες από 50 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Συγκεκριμένα, συνολικά 51 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 96 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Την ίδια ώρα, παραμένουν ισχυρές οι επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα κυρίως σε, Ρόδο και βορειοανατολική Αχαΐα.

Στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας, εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τήλος: Το Λιμενικό διέσωσε 24 μετανάστες από βραχώδες σημείο απέναντι από παραλία του νησιού - Ενας νεκρός

Από βραχώδες σημείο της Τήλου απέναντι από την παραλιακή περιοχή Δεσπότη Νερό περισυνέλεξε το Λιμενικό 24 μετανάστες, έπειτα από ενημέρωση που έλαβε και κατόπιν επιχείρησης εντοπισ...

Φόρτωση άρθρων...