Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ρέντης: Πιθανό να αντιμετωπίσει βαρύτερες ποινές ο 18χρονος μετά το θάνατο του αστυνομικού

Ελλάδα

Έπειτα από τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στην ποινική αντιμετώπιση του 18χρονου συλληφθέντος.

Το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού από την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία. Προς το παρόν, ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 18χρονος, που έχει προφυλακιστεί, έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά έχει ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι' αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω, να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο-τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν, και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς εκτοξεύθηκαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο 31χρονος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης, κατέληξε σήμερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν εδώ και είκοσι ημέρες, μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού με το τζιπ που χτυπούσε διαδοχικά σταθμευμένα οχήματα (βίντεο)

Τρελή πορεία ακολούθησε ο μεθυσμένος οδηγός ενός τζιπ μέρα μεσημέρι στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός προσπάθησε να μπει με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κεφαλληνίας στην...

Ίλιον: Αρπαγή 4 παιδιών με απειλές και μαχαίρι από τη μητέρα τους - «Τα πήρε με μαφιόζικο τρόπο»

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση αρπαγής 4 παιδιών από χώρο παιδικής προστασίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Γιαννόπουλος,...

Φόρτωση άρθρων...