Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ρόδος: Επτά χρόνια φυλάκισης σε 65χρονο δάσκαλο χορού για βιασμό ανήλικης

Ελλάδα

Σε επτά χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου,  65χρονος δάσκαλος χορού στη Ρόδο για τον βιασμό ανήλικης το 2012.

Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 9 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Ο 65χρονος συνελήφθη τα μεσάνυχτα της 11ης Μαρτίου 2012 από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, με την «Δημοκρατική» να αναφέρει πως πολιορκούσε την 14χρονη τότε κοπέλα, βιάζοντάς την στην πορεία κι αφού η ανήλικη πίστεψε ότι την είχε ερωτευτεί. Στο δικαστήριο ωστόσο το θύμα ανέφερε πως ο δάσκαλος είχε παρενοχλήσει κι άλλα κορίτσια στον χορευτικό σύλλογο.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως η καταγγέλλουσα είχε καθοδηγητή που προσπαθεί να του κάνει κακό. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως η ανήλικη προσπάθησε να συνευρεθεί μαζί του, χωρίς ωστόσο να γίνει πιστευτός από το δικαστήριο.

Ο 65χρονος υποστήριξε ότι τα γεγονότα, όπως περιγράφονται στην ανωμοτί εξέταση της ανήλικης, μόνο κατάθεση ανήλικης δεν θυμίζουν, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν καθοδηγητές.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ορισμένοι, μη κατονομαζόμενοι, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε στην κλειστή κοινωνία του Αρχαγγέλου το γεγονός ότι ένα κορίτσι μπήκε, βραδινή ώρα, σε ένα αυτοκίνητο ενήλικου άνδρα και έγινε αντιληπτή, προσπαθούν να πετύχουν την καταδίωξή του και την εμφάνιση της ανήλικης ως «θύματος».

Επεσήμανε ότι είναι οικογενειάρχης, πατέρας δύο ενηλίκων παιδιών και ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη. Τόνισε ότι αφιλοκερδώς πηγαίνει, όποτε τον καλούν, στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου, που εποπτεύεται από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Ταξιαρχών Αρχαγγέλου Ρόδου, ιδίως όταν οργανώνουν χορευτικές επιδείξεις, επειδή διαθέτει χορευτικές δεξιότητες και βοηθά τους χορευτές.

Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ακριβή ηλικία της ανήλικης επισημαίνοντας ότι εκ της σωματικής της διαπλάσεως και της εν γένει συμπεριφοράς της, σε καμία περίπτωση δεν έδινε την εντύπωση ανήλικης που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκαπέντε έτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...