Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Σαλαμίνα: Σύλληψη αστυνομικών για εκβιασμούς και «προστασία»

Ελλάδα

Συνελήφθησαν, το πρωί της Κυριακής, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στη Σαλαμίνα, για εκβιασμό κατ’ εξακολούθηση και δωροληψία.

Στις 21 Ιουνίου του 2023, άνδρας κατήγγειλε, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία στην περιοχή της Σαλαμίνας, παίρνει χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ζητάει χρήματα από άτομα που εργάζονται σε οικοδομικές εργασίες κτιρίων, ώστε να μην πραγματοποιούνται έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών.

Οπως προέκυψε, ένας 38χρονος αστυνομικός εκβίαζε και απαιτούσε χρήματα και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενο σε οικοδομή, ενώ ενημέρωνε ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ-μπαρ και εστιατορίων για επικείμενους ελέγχους από την υπηρεσία του ή άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου.

Συνολικά ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις εκβιασμού και δωροληψίας σε βάρος ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος και εργαζόμενου σε οικοδομικές εργασίες, τους οποίους απειλούσε. Ταυτοποιήθηκαν επίσης και τουλάχιστον 11 περιπτώσεις ενημέρωσης καταστηματαρχών, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας στις 20 Ιανουαρίου του 2024 που οδήγησε και στη σύλληψή του.

Ο ρόλος του δεύτερου αστυνομικού

Ο δεύτερος αστυνομικός, 43 ετών, προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζομένων σε οικοδομικές εργασίες, καθώς την ώρα που είχε υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, πραγματοποιούσε ελέγχους σε εργοτάξια και σπίτια που γίνονταν οικοδομικές εργασίες, απαιτώντας από οικοδόμους ή ιδιοκτήτες κτισμάτων να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ τους απειλούσε ακόμα και με σύλληψη.

Συνολικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε 2 περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, στις 5 και στις 15 Δεκεμβρίου του 2023, όπου απαίτησε από ιδιοκτήτη 500 ευρώ, για να παραλείψει τον αστυνομικό έλεγχο σε οικοδομικές εργασίες.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 20ής Ιανουαρίου συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στην κατοχή του ενός από τους δύο συλληφθέντες συνολικά βρέθηκαν 32.240 ευρώ, 2 δίκαννα και 1 μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα, κυνηγετικό μαχαίρι και ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και για κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη: Αποχωρούν 32 ανώτατοι δικαστές στις 30 Ιουνίου – Ποιοι προάγονται στις θέσεις τους (ονόματα)

Με την λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους στις 30 Ιουνίου 2024 συνταξιοδοτούνται τέσσερις δικαστές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόεδρος του Ευα...

Δρακόντεια μέτρα για τον τελικό του Europa Conference League – Επί ποδός πάνω από 3.000 αστυνομικοί

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δεύτερη μεγάλη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρθούν για το...

Φόρτωση άρθρων...