Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Αταλάντη: Ομάδα του ΟΑΣΠ σε χωριά της Λοκρίδας

Έχουν καταγραφεί ρηγματώσεις σε διάφορες παλιές οικοδομές και πτώση σοβάδων.

Έλεγχος γίνεται από τις Αρχές στα χωριά της Λοκρίδας μετά τον σεισμό στην Αταλάντη. Ο έλεγχος επεκτείνεται από τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση σε διάφορα χωριά γύρω από την περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού του 4,8 Ρίχτερ, ανάμεσα στα χωριά Έξαρχος και Καλαπόδι της Αταλάντης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται μέχρι τώρα δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές, ωστόσο, όμως, καταγράφονται ρηγματώσεις σε διάφορες παλιές οικοδομές, πτώση σοβάδων και πλακιδίων.

Στη περιοχή αναμένεται ομάδα από τον ΟΑΣΠ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθησυχάσει τους κατοίκους. 

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί αναμένεται κλιμάκιο από την Διεύθυνση Αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών για να εκτιμήσει πιθανές ζημιές σε υποδομές και κτήρια.

Ήδη αυτή την ώρα βρίσκονται στην περιοχή και συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με μηχανικούς, επιχειρώντας μία πρώτη καταγραφή.

Στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα διαβεβαιώνει τους αρμόδιους στη Λαμία και την Αταλάντη ότι «αυτή η σεισμική ακολουθία δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραδόθηκε ένας από τους βασικούς υπόπτους για την δολοφονία Λυγγερίδη - Οδηγείται στη φυλακή

Ένας ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, παραδόθηκε το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στο Τμήμα...

Δολοφονία στον Βύρωνα: «Καταφύγιο» στο Ντουμπάι είχε βρει το 32χρονο θύμα - Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Στο Ντουμπάι είχε βρει καταφύγιο ο 32χρονος, αλβανικής καταγωγής, που την Πέμπτη έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά στα μάτια της 37χρονης συντρόφου τ...

Φόρτωση άρθρων...