Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Τι υποστήριξε (Photos)

«Ήθελα να πετάξω ψηλά τη φωτοβολίδα», υποστηρίζει ο 18χρονος που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό.

Ελλάδα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για τα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ζήτησε και πήρε το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος.

Ο νεαρός ομολόγησε και συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 18χρονος έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά υπό αυστηρή αστυνομική συνοδεία λίγο πριν τις 10 το πρωί με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς να πει τίποτα στους δημοσιογράφους.

Στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Ο 18χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Πειραιάς υπό αυστηρή αστυνομική συνοδεία.

Ο 18χρονος θα απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για ό,τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Σε βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Ακόμα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό

«Ήθελα να πετάξω ψηλά τη φωτοβολίδα» υποστηρίζει ο 18χρονος που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό

Πρόθεσή μου ήταν να πετάξω τη φωτοβολίδα ψηλά, είπε στον δικηγόρο του Απόστολο Λύτρα ο 18χρονος που έχει συλληφθεί μετά την ομολογία του ότι ήταν αυτός που έριξε στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη τη ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαρύτατα.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, ο 18χρονος φέρεται να επιμένει ότι τη φωτοβολίδα του την έδωσε κάποιο άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και ότι αυτό το άτομο του είπε να την πετάξει.

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Παράλληλα ο 18χρονος μετέφερε δια του δικηγόρου του την ευχή και επιθυμία του «ο 31χρονος αστυνομικός να γίνει καλά».

«Πήρε προθεσμία για την Πέμπτη το πρωί. Έχει δώσει μια κατάθεση ότι πέταξε τη φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού. Αυτό που μου ανέφερε είναι ότι η πρόθεσή του ήταν να την πετάξει ψηλά, δεν είχε ξαναπετάξει φωτοβολίδα. Του την έδωσε κάποιος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, στη συνέχεια του είπε πώς να την πετάξει και συνέβη το μοιραίο. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του επιθυμούν να γίνει ο αστυνομικός καλά», είπε ο Απόστολος Λύτρας, έπειτα από την αποχώρησή του 18χρονου από τα δικαστήρια του Πειραιά στα οποία οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο νεαρός.

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Λύτρας: Ο 18χρονος είναι σε σοκ και ρωτά για τον αστυνομικό – Δεν είναι οργανωμένος οπαδός

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι ο 18χρονος είναι σοκαρισμένος, ζητεί  πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού, ενώ αποκάλυψε ότι έπεσαν προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

«Ανέφερε ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκαν εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος τού την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του». Ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι η μητέρα του 18χρονου το μόνο που γνώριζε ήταν ότι ο γιος της πηγαίνει στο γήπεδο.

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί της...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Πελαγία, Πελαγούλα, Πελαγίνα, Πελαγίτσα, Πελαγιώ, Πελαγής, Πελάγιος Ιλάριος Μελής, Μέλος, Μέλιος, Μέλας, Μέλια, Μελίτσα

Φόρτωση άρθρων...