Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Στα Χανιά το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά - Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο

Ελλάδα

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν, στις 11 το πρωί, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον αδικοχαμένο κυβερνήτη του μοιραίου Canadair, Χρήστο Μουλά, o οποίος έχασε την ζωή του, επιτελώντας το καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Πλατανιστού, στην Κάρυστο. Ο ιερός ναός γέμισε με στεφάνια στα οποία αποτυπώνεται ο θρήνος για τον ήρωα Σμηναγό.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 34χρονου κυβερνήτη η οποία βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το αγέννητο παιδί του 34χρονου κυβερνήτη θα υιοθετήσει η βουλή ύστερα από απόφαση που έλαβε προσφέροντας του στήριξη μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος του.

moulas_kideia

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Χανίων από όπου και κατάγεται ο 34χρονος πιλότος.

Στην κηδεία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Χρήστου Μουλά τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη σημαία.

moulas_kideia

Συγκίνηση προκάλεσαν, νωρίτερα, τα λόγια του ιερέα του χωριού για τον άδικο χαμό του Χρήστου Μουλά ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «το κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 19:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το 'Αγιο Φω...

Φόρτωση άρθρων...