Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Στη φυλακή οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες - Τι υποστηρίζουν

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της τρομοκρατίας. Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες φέρονται να ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίζονται ότι ο Πακιστανός «καθοδηγητής» στο Ιράν ήταν από το ίδιο χωριό με τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους και έτσι τους προσέγγισε.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι ο ομοεθνής τους τους ζήτησε αρχικά να πάνε να φωτογραφίσουν το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. Αυτοί του έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο, αλλά, όπως λένε, δεν είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν κάποιο χτύπημα.

Όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι, του έλεγαν ψέματα ότι είχαν βρει Αλβανό εκτελεστή. Εκείνος τους έταξε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. 

Επίσης, υποστηρίζουν ότι ο «καθοδηγητής» τους εκφόβιζε και τους απειλούσε, ειδικά τον κατηγορούμενο με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό, λέγοντας ότι ξέρει την οικογένειά του στο Πακιστάν και ότι θα τους σκοτώσει.

Ακόμα και οι δύο ισχυρίζονται ότι είναι χρήστες ναρκωτικών.

Οι δυο κατηγορούμενοι Πακιστανοί, ηλικίας 27 και 29 ετών, απολογήθηκαν για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η εισαγγελία, πλέον, των κατηγοριών που έχει απαγγείλει στους δυο Πακιστανούς, έχει ασκήσει και ποινική δίωξη κατ' αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ο ένας στη Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Kατά τη σύλληψή τους, φαίνεται να παραδέχτηκαν πως μιλούσαν με τον 30χρονο «αρχηγό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Καφαντάρης: Όταν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Ε.τ.Π. ως «Εθνική Ελλάδος» οι επιτυχίες είναι σημαντικές

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, επί της γνωμοδότησης «Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση 2023 - Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία» σχετικά με τη σύλληψη του εκλεγ...

Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία - Οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Καμπανάκι» κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες....

Φόρτωση άρθρων...