Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Συγκίνηση: Έλληνες και Ιταλοί γιατροί τηρούν ενός λεπτού σιγή για τον 6χρονο που δώρισε τα όργανά του

Ο μικρός «άγγελος» κατέληξε στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όπου μεταφέρθηκε διασωληνωμένο έπειτα από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή που υπέστη τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/1) στο σπίτι του, στα Γρεβενά.

Ελλάδα

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν για τον μικρό «ήρωα» Θωμά οι γιατροί λίγο πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία για τη μεταμόσχευση οργάνων του 6χρονου.

Ο μικρός «άγγελος» κατέληξε στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όπου μεταφέρθηκε διασωληνωμένο έπειτα από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή που υπέστη τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/1) στο σπίτι του, στα Γρεβενά.

Το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση, καθώς αποφάσισαν πως μέσα από το θάνατο του γιου τους οφείλουν με δωρεά οργάνων να δώσουν «ζωή» σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, που έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, πριν ξεκινήσουν στην 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (8/1) τη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων από τον 6χρονο Θωμά, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού.

 

Που θα δοθούν τα όργανα του μικρού Θωμά
Τα όργανα του 6χρονου Θωμά θα δοθούν σε Ελλάδα και Ιταλία. Οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ προσφέρθηκαν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) άσκησε η εισαγγελία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε ...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που έβγαζε στο εξωτερικό παράτυπους μετανάστες

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός, o οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μετ...

Φόρτωση άρθρων...