Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 20χρονο που κατέρρευσε στο γήπεδο

Ελλάδα

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον 20χρονο που κατέρρευσε χθες σε γήπεδο 5X5 στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του. O νεαρός άντρας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την μεγάλη αυτή περιπέτεια.

Οι μαρτυρίες για το πώς συνέβη το περιστατικό, προκαλούν σοκ. «Είδα το παιδί «πεθαμένο», χωρίς να έχει καθόλου αναπνοή», δήλωσε ο Κώστας Μαυροχωρίδης, εκπαιδευτής καταδύσεων και Πρώτων Βοηθειών, αλλά και ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν να διασώσουν τον άτυχο 20χρονο.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο για να παρακολουθήσει έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα του γιου του. 

«Ξαφνικά, είδα τον έναν κόουτς να τρέχει προς τα γραφεία και μετά είδα τον Στέλιο Ναβροζίδη να τρέχει με έναν απινιδωτή στα χέρια του».

Ο εκπαιδευτής καταδύσεων και Πρώτων Βοηθειών μόλις είδε το παιδί κάτω, όπως είπε, το τράβηξε, του έκανε ΚΑΡΠΑ και έπειτα έγινε η χρήση του απινιδωτή, ενός εργαλείου που αποδείχθηκε προφανώς καθοριστικό για την ανάνηψη του άτυχου 20χρονου, ο οποίος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο νεαρός που έχει καταγωγή από την Βέροια αισθάνθηκε αρχικά μια ζάλη την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο και για λίγο σάστισε και σταμάτησε.
Κάθισε στον πάγκο κι έπειτα από λίγο σηκώθηκε, αναφέροντας πως αισθάνεται καλύτερα. Ωστόσο, μόλις σηκώθηκε, λιποθύμησε.

«Με φωνάξαν και μου είπαν ότι κάποιο παιδί έχασε τις αισθήσεις του», είπε ο φυσιοθεραπευτής των τμημάτων του Γ.Σ. Ηρακλής, Στέλιος Ναβροζίδης, υπογραμμίζοντας πως είδε το παιδί αναίσθητο.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Ναβροζίδη, η προσπάθεια για την διάσωση του νεαρού, κράτησε πέντε με δέκα λεπτά.

«Ευτυχώς, στις εγκαταστάσεις του Ηρακλή, έχουμε απινιδωτή», τόνισε, καταδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του συγκεκριμένου εργαλείου, την στιγμή μάλιστα που ήδη αντικαθίστανται τα ηλεκτρόδια και του απινιδωτή, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα όλος ο εξοπλισμός του Γ.Σ. «Ηρακλής», σε περίπτωση που συμβεί ξανά κάποιο παρόμοιο, δυσάρεστο περιστατικό.

«Είμαστε γονείς και αγωνιούσαμε κι εμείς για την κατάσταση του παιδιού», συμπλήρωσε ο Στέλιος Ναβροζίδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Επεισοδιακή καταδίωξη συμμορίας που «ξάφριζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στην Κηφισιά, τέσσερις άνδρες ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα ανθρωποκτο...

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

Από θαύμα σώθηκε μαθητής λυκείου στην Πάτρα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκ...

Φόρτωση άρθρων...