Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Συνελήφθη 41χρονος Τούρκος στην Αθήνα για ένταξη σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση - Με ένταλμα της Interpol

Ελλάδα

Χειροπέδες πέρασαν σήμερα το πρωί (30/10) οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών σε 41χρονο άνδρα τουρκικής καταγωγής, διωκόμενο με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 41χρονος προσήλθε στο προαναφερθέν Τμήμα, προκειμένου να αιτηθεί την ανανέωση του Δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού που κατείχε και κατά την πληκτρολόγησή του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, προέκυψε πως διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων, με την οποία ζητείται η προσωρινή του σύλληψη, για ένταξή του σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. 

Ο 41χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών το πρωί της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου.

Τι είναι η Eρυθρά Aγγελία της Intepol

Οι αγγελίες της Interpol αποτελούν διεθνή αιτήματα συνεργασίας ή σήματα που επιτρέπουν στις αστυνομίες των χωρών μελών της Interpol να ανταλλάσσουν πληροφορίες περί εγκλημάτων. Στην περίπτωση των ερυθρών αγγελιών, πρόκειται για πρόσωπα που καταζητούνται από εθνικά δικαστήρια για ποινική δίωξη ή για εκτέλεση ποινής βάσει εντάλματος σύλληψης ή δικαστικής απόφασης.

Ο ρόλος της Interpol είναι να συντρέχει τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των προσώπων αυτών με σκοπό τη σύλληψη και έκδοσή τους ή παρόμοια σύννομη πράξη. Οι Eρυθρές Aγγελίες δεν αποτελούν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Η Interpol δεν μπορεί να εξαναγκάσει καμία χώρα μέλος να συλλάβει κάποιο πρόσωπο που αναζητείται μέσω ερυθράς αγγελίας. Κάθε χώρα μέλος αποφασίζει τη νομική ισχύ που θα προσδώσει σε μια ερυθρά αγγελία εντός των συνόρων της. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...