Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Συνελήφθη 53χρονη που εξαπατούσε μετανάστες - Εμφανιζόταν ως δικηγόρος και λογίστρια

Ελλάδα

Συνελήφθη χθες, Δευτέρα, στην Αθήνα, 53χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς και δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, για τα αδικήματα της συμμορίας, απάτης και εκβιασμού από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η 53χρονη εμφανιζόταν ψευδώς ως δικηγόρος ή λογίστρια, υποσχόμενη σε αλλοδαπούς ότι θα μεσολαβήσει μέσω των γνωριμιών της με δημόσιους λειτουργούς, ώστε να τους εκδώσει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Στη συνέχεια, ουδέποτε παρέδιδε τα υποσχόμενα έγγραφα στους ενδιαφερόμενους και όταν τα θύματα απαιτούσαν είτε τα χρήματά τους είτε τα εν λόγω έγγραφα, η συλληφθείσα, με τη συνδρομή συνεργών της, προέβαινε σε απειλές κατά της ζωής τους ώστε να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους.

Επιπλέον, συστηνόταν ψευδώς σε επιχειρηματίες που είχαν φορολογικές ή δανειακές εκκρεμότητες ως πρόσωπο που είχε διασυνδέσεις με δικηγόρους, λογιστές, κρατικούς υπαλλήλους κ.λπ.

Έπειτα, με τη συνδρομή συνεργών της, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά υποσχόμενη τη ρύθμιση των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Γονείς 16χρονης αποκάλυψαν σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά - Οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι «φωτιά»

Η προσπάθεια των γονιών 16χρονης να σώσουν το παιδί τους από τα ναρκωτικά αποκάλυψε τη δράση της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα του Παπάγου, του Ψυχικού κ...

Φόρτωση άρθρων...