Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Συνελήφθη ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο

Ελλάδα

Συνελήφθη ο 45χρονος ιερέας από τα Φάρσαλα που είχε εξαφανιστεί για υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο.

Ο ιερέας την περασμένη εβδομάδα είχε φύγει από το Δικαστήριο προτού ανακοινωθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση για την υπόθεση υπεξαίρεσης 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο. Ο ιερέας αλλοίωνε επί σειρά ετών μισθολογικές καταστάσεις ιερέων που υπηρετούσαν σε εκκλησίες των Φαρσάλων. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα, όπου βρέθηκε μαζί με τη γυναίκα του.

Για τον ιερέα το δικαστήριο είχε αποφασίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών έχοντας κριθεί ένοχος για την εν λόγω υπεξαίρεση. Ο ιερέας χωρίς να είναι κρατούμενος με την ολοκλήρωση της απολογίας του, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα όταν το Δικαστήριο διέκοψε για διάσκεψη και προκειμένου να εκδώσει απόφαση μετά και την εισαγγελική πρόταση.

Όταν οι δικαστές επέστρεψαν στην αίθουσα, με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, σε αντίθεση με τις άλλες δύο συγκατηγορούμενες απουσίαζε από την αίθουσα.

Με την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο ιερέας θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να επιμετρηθεί η νέα ποινή (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ισόβια). 

Ο 45χρovos συνελήφθη το 2012 και μέχρι το 2020 που αποφυλακίστηκε εξέτισε περισσότερο από οκτώ χρόνια οπότε με τη νέα ποινή θα υπηρετήσει το υπόλοιπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που έβγαζε στο εξωτερικό παράτυπους μετανάστες

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός, o οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μετ...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) άσκησε η εισαγγελία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε ...

Φόρτωση άρθρων...