Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Κακοκαιρία «Barbara»: Συνθήκες ολικού παγετού κατέγραψαν 49 μετεωρολογικοί σταθμοί – Δορυφορική εικόνα

Συνθήκες ολικού παγετού κατέγραψαν σήμερα 49 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Tα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Barbara» ήταν οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται με τη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών της Εικόνας 1, ενώ επισημαίνεται ότι 49 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν συνθήκες ολικού παγετού (αρνητικές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας).

Εικόνα 1. Χάρτης μεγίστων θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 08/02/2023, όπως αυτές καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Κακοκαιρία «Barbara»: Συνθήκες ολικού παγετού κατέγραψαν 49 μετεωρολογικοί σταθμοί

Παράλληλα, η διέλευση του δορυφόρου Sentinel 3 τις πρωινές ώρες της Τετάρτης πάνω από τη χώρα μας, αποτύπωσε αντιπροσωπευτικά τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την κακοκαιρία «Barbara».

Η Εικόνα 2, όπως την επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζει τις περιοχές των ανατολικών τμημάτων της χώρας μας (από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα), στις οποίες εκδηλώθηκαν φαινόμενα (τοπικές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και χιονόνερο) και καλύπτονται από πυκνές νεφώσεις. 

Αντίθετα, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας μας, καθώς επίσης και σε μεγάλο τμήμα των Δωδεκανήσων, επικρατούσαν αίθριες συνθήκες.

Εικόνα 2. Δορυφορική εικόνα της χώρας μας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02/2023. Η λήψη της εικόνας έγινε από το δορυφόρο Sentinel 3 και η επεξεργασία της πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.

Κακοκαιρία «Barbara»: Συνθήκες ολικού παγετού κατέγραψαν 49 μετεωρολογικοί σταθμοί

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρένα: Ποια δρομολόγια δε θα γίνουν αύριο (Videos)

Ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου, μετά από 22 ημέρες, τα δρομολόγια των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, έπειτα από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών,...

Νέα Σμύρνη: Για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία διώκονται οι τρεις άνδρες που εξέδιδαν την 14χρονη

Με βαρύτατα αδικήματα είναι αντιμέτωποι οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 14χρονης μαθήτριας. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε ποιν...

Φόρτωση άρθρων...