Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Συστάσεις Υπ. Εργασίας προς εργοδότες για μέτρα προστασίας λόγω της κακοκαιρίας – Ιδιαίτερη προσοχή για τους διανομείς

Ελλάδα

Την προσοχή στους εργοδότες επιχειρήσεων σε περιοχές που, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, εφιστά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, ζητείται να προβούν, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσης προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, στις απαραίτητες, κατά περίπτωση, ενέργειες, όπως ενδεικτικά αποφυγή ή ασφαλή διευθέτηση εξωτερικών εργασιών, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διευκόλυνση ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης στους χώρους εργασίας. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery.

Σε κάθε δε περίπτωση -αναφέρεται- οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα και με το άρθρο 32 του ν.5053/23.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών στο ΥΠΕΣ: Βρέθηκε σπασμένη η κλειδαριά του γραφείου – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

H διάρρηξη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταγγέλθηκε χθες βράδυ στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στεγάζ...

Φόρτωση άρθρων...