Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Οριοθετήθηκαν και οι τέσσερις φωτιές στη Φθιώτιδα - Εναέρια μέσα και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη «μάχη» της κατάσβεσης

Μπορεί η θερμοκρασία να μην έχει ανέβει ακόμη ωστόσο στη Φθιώτιδα καθημερινά σχεδόν εκδηλώνονται φωτιές κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ελλάδα

«Συναγερμός» σήμανε στην Πυροσβεστική σήμερα Σάββατο στη Φθιώτιδα, καθώς φωτιές εκδηλώθηκαν σε... τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Νωρίς το μεσημέρι  του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά στο Νεοχώρι του Δομοκού ενώ λίγο αργότερα σημείωθηκε νέο περιστατικό στο Πετρωτό Δομοκού, στην περιοχή που το περσινό καλοκαίρι είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά.

Νωρίς το απόγευμα οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν για μία ακόμη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Λευκάδας στον δήμο Μακρακώμης και καίγονται δρυς.

Η δύναμη της Π.Υ. έχει μοιραστεί στα συμβάντα.

Η κατάσταση πάντως είναι ελεγχόμενη στις δύο πυρκαγιές του Δομοκού, αν και οι δυνατοί άνεμοι κάνουν δύσκολη την προσπάθεια των πυροοσβεστών.

Στη φωτιά του Νεοχωρίου μάλιστα χρειάστηκε να κάνουν ρίψεις νερού και δύο αεροσκάφη.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ξέσπασε νέα φωτιά στον κάμπο της Λαμίας, στο ύψος των διοδίων της Μαυρομαντήλας στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Καίγονται ξερά χόρτα και σούδες.

Υπενθυμίζεται ότι στη Φθιώτιδα είχε ξεσπάσει φωτιά και πριν από 4 ημέρες, στις 27 Μαρτίου, στην περιοχή Μενδενίτσα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαμία: Τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα 14χρονη που έπαιζε ποδόσφαιρο - Μεταφέρεται στην Αθήνα

Ένα κορίτσι 14 ετών τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα το απόγευμα της Κυριακής, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο με άλλα παιδιά στο γήπεδο Καλυβίων. Κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρ...

Φόρτωση άρθρων...