Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Θεσσαλία: Live οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η Ελλάδα δοκιμάστηκε σκληρά από την κλιματική αλλαγή.

Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel.
Σε δηλώσεις προχωρά αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Δείτε το live:

Μαζί του είναι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε σημειώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις διάσωσης μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά των πλημμυρών.

Όπως είπε στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα θα στηρίξουμε τους πολίτες που επλήγησαν. Σε πρώτη φάση θα αποζημιωθούν η οικοσυσκευή και στη συνέχεια οι υπόλοιπες ανάγκες.

Ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τις ζημιές για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Θέλουμε να παραμείνουν στον τόπο τους και θα είμαστε μαζί τους για να τους στηρίξουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι θα ζητήσει έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η Ελλάδα δοκιμάστηκε σκληρά από την κλιματική αλλαγή.

Τέλος είπε ότι θα βρεθεί στο επόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεαματική άυξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες - Τι είναι ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που φέρνει 35άρια

Ένα κύμα ζέστης πρόκειται να περάσει από τη χώρα τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό. «Γενικότερα θα ανέβει η θερμοκρασία ήδη από τη...

Φόρτωση άρθρων...