Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ένταση για δεύτερη νύχτα στο Αριστοτέλειο – Χημικά και πετροπόλεμος

Νέες συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν μετά από πορεία φοιτητών, που διαμαρτύρονται για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκε από τον κύριο όγκο της πορείας που κατέληξε εντός του ΑΠΘ και επιτέθηκε με πέτρες και κροτίδες στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ένταση και στην Αθήνα

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν φοιτητές κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πάνω από 500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια οι οποίοι όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επεχείρησαν να τους οριοθετήσουν σε μια λωρίδα του δρόμου, αντέδρασαν πετώντας διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρέστενα: Yποδύθηκαν τους αστυνομικούς σε ηλικιωμένη - Έφυγαν με χρηματοκιβώτιο και πάνω από 100.000 ευρώ

Μια απίστευτη ληστεία με θύμα μια ηλικιωμένη έλαβε χώρα στην Ηλεία χθες το μεσημέρι. «Ανοίξτε, είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου…». Με αυτά τα λόγια δύο άγνωστοι δράστες, χθες το ...

Φόρτωση άρθρων...