Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (εικόνες)

Ελλάδα

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στα πεζοδρόμια της Τσιμισκή για να χειροκροτήσει τους μαθητές.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν οι σημαιοφόροι των 21 σχολείων και στη συνέχεια το 24ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

parelasi

Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Διαγώνιο και θα τερμάτισε στην Ι. Δραγούμη στο χώρο επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Πήραν μέρος 21 σχολεία καθώς και τα τμήματα των σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μικροί και μεγάλοι δίνουν από νωρίς το «παρών» κρατώντας σημαιάκια προκειμένου να χειροκροτήσουν τους μαθητές.

parelasi

Σημειώνεται ότι η τελευταία μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγινε το 2019. Το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό και το 2021 με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δεν πραγματοποιήθηκε λόγω Εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

parelasi

Το «παρών» μεταξύ άλλων, έδωσαν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεαματική άυξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες - Τι είναι ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που φέρνει 35άρια

Ένα κύμα ζέστης πρόκειται να περάσει από τη χώρα τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό. «Γενικότερα θα ανέβει η θερμοκρασία ήδη από τη...

Έφοδος της αστυνομίας στη Νομική Σχολή μετά την άρνηση των καταληψιών να την εκκενώσουν - 27 προσαγωγές (εικόνες)

Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής της Αθήνας το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σ...

Φυλακές Χανίων: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για απόπειρα εισαγωγής κινητών

Ενας 27χρονος υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αγιάς Χανίων συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να εισαγάγει εντός της φυλακής κινητά τηλέφωνα, αφήνοντάς τα σε ...

Φόρτωση άρθρων...