Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σε «Ιπποκράτειο» και «Ωνάσειο» τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

Ελλάδα

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας που παρασύρθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η οικογένεια της ατυχής κοπέλας από τα Χανιά, η οποία «έσβησε» το πρωί της Κυριακής στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του παιδιού της και να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους της μέσα από τον τραγικό και άδικο χαμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ειδικά κλιμάκια από το νοσοκομείο «Ωνάσειο» και το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου διενεργούνται σχετικές μεταμοσχεύσεις.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και θα προχωρήσει η φάση της λήψης. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται μετά τη λήψη, για να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση ώστε να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

Υπενθυμίζεται ότι νεαρό κορίτσι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν παρασύρθηκε στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στην άσφαλτο.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάστασή της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και «φεύγοντας», ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή.

Στο μεταξύ, στο σημείο όπου περπάτησε για τελευταία φορά προτού παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί αιμόφυρτη στην οδό Εγνατία, φτάνουν από το πρωί άνθρωποι που γνώριζαν και αγαπούσαν την 21χρονη Εμμα για να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα κεράκι στη μνήμη της.

«Καλό ταξίδι άγγελέ μας... Σε αγαπάμε» γράφει μια από τις κάρτες. «Στο πιο όμορφο κορίτσι που έχω δει ποτέ. Σ' αγαπώ πολύ», γράφει σε μια δεύτερη κάρτα.

Η κηδεία της ατυχής κοπέλας αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Φόρτωση άρθρων...