Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε 16χρονο – Κάλεσμα Ρομά για συγκέντρωση

Ελλάδα

Αυτή την ώρα απολογείται στον ανακριτή, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στο κεφάλι μετά από καταδίωξη τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης από άλλη είσοδο.

Μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το Μέγαρο την Τρίτη μεταξύ συγκεντρωμένων Ρομά που διαμαρτύρονταν και αστυνομικούς των ΜΑΤ, σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα παρευρίσκονται στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

«Πονοκέφαλο» στην αστυνομία έχουν προκαλέσει διαδικτυακά καλέσματα που γίνονται μέσω social media τόσο από Ρομά της βορείου Ελλάδος όσο και αλληλέγγυων οι οποίοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια την ώρα που θα φτάσει ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

Ο 34χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αναμένεται να δηλώσει αθώος καθώς όπως υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση έτσι και σήμερα θα υποστηρίξει πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...