Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει μετά την νέα δίωξη ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ελλάδα

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ο 16χρονος Ρομά μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας άφησε την τελευταία του πνοή.

Έπειτα από τις νέες κατηγορίες σε βάρος του ο 34χρονος, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη νέα δίωξη.

«Περιμένω με αγωνία να με καλέσει ο ανακριτής προκειμένου να απολογηθώ και να δώσω εξηγήσεις, για τη νέα δίωξη σε βάρος μου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αστυνομικός.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τον αστυνομικό για τη συμπληρωματική απολογία.

Τη Δευτέρα το συμβούλιο πλημμελειοδικών, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 34χρονος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση του ή μη.

«Και αυτή την φορά θα παρουσιαστούμε άμεσα ενώπιον του κου Ανακριτού για να αντιμετωπίσουμε την νέα ποινική δίωξη και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση μας τεθεί για να βοηθήσουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση», είπε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 34χρονου.

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος ομοσπονδίας Ρομά δήλωσε πως: «Περιμέναμε μία διαφορετική απόφαση από τη δικαιοσύνη, έκρινε ότι ο αστυνομικός έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος εμείς πιστεύουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα ξανά καλέσουν τον αστυνομικό για να καταθέσει γιατί αλλάζει η κατηγορία το παιδί έχει φύγει από τη ζωή και καταλαβαίνετε Η κατάσταση στην οικογένεια είναι δύσκολη εμείς προσπαθούμε να εμψυχώσουμε την οικογένεια τον μπαμπά τη μαμά τη γυναίκα ρόλος μας είναι αυτός Τι να κάνουμε άλλο ...»

Οι δικαστικές Αρχές μετά την συμπληρωματική απολογία του αστυνομικού, θα κληθούν να αποφασίσουν εκ νέου για την τύχη του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...