Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν και έβαλαν φωτιά σε νηπιαγωγείο στη Θέρμης

Άγνωστοι βανδάλισαν και έβαλαν φωτιά σε τοίχο του ολοήμερου νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής του δήμου Θέρμης στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι ζημιές έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι δράστες παραβίασαν την περίφραξη του σχολείου, κατανάλωσαν ποσότητες αλκοολούχων ποτών και στη συνέχεια έσπασαν τα μπουκάλια και γέμισαν με γυαλιά όλο το προαύλιο. 

Παράλληλα, οι δράστες άναψαν φωτιά στον εξωτερικό τοίχο του νηπιαγωγείου, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις και δεν προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο κτίριο.

Η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Θέρμης, Ευαγγελία Κούτρη, προέβη σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης αναφορικά με τους βανδαλισμούς και κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Το φαινόμενο των βανδαλισμών μάς προκαλεί πολύ μεγάλη στεναχώρια, γιατί προκαλούνται σοβαρές καταστροφές στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα ο δήμος επιβαρύνεται με μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάστασή των ζημιών. Επειδή τα φαινόμενα δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, θα πρέπει από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φυσικά ο Δήμος να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να περιορίσουμε τέτοιου είδους βανδαλισμούς», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης, Στυλιανός Αποστόλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η Αττική – Οι κίνδυνοι και τα μέτρα προστασίας

Με αφρικανική σκόνη ξύπνησε και σήμερα, Τετάρτη 24/4 η Αττική. Η Ακρόπολη αχνοφαίνεται λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας ενώ το υπουργείο Υγείας ζητά από τα άτομα αυξημένου κινδύνο...

Φόρτωση άρθρων...