Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Θλιβερό ρεκόρ πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες – Πάνω από 150 νεκροί τον Ιούλιο

Ελλάδα

Ένα θλιβερό ρεκόρ φαίνεται πως «κρατά» η Ελλάδα, καθώς οι πνιγμοί στις θάλασσες παραμένει μια από τις συχνές αιτίες θανάτου στη χώρα το καλοκαίρι.

Ρεπορτάζ του Mega αποκαλύπτει πως τον Ιούλιο, ο αριθμός των ανθρώπων που πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες ξεπέρασε τους 150! Εξάλλου, η Ελλάδα διατηρεί το θλιβερό ρεκόρ των θανάτων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με 340 πνιγμούς κάθε χρόνο.

Τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 39 πνιγμοί, ενώ τον Ιούλιο ο αριθμός αυτός ανέβηκε σημαντικά σκαρφαλώνοντας στους 151. «Πρέπει να προσέχουμε να μην ανοιγόμαστε στα βαθιά και ειδικά οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας, για να μπορέσουμε να δώσουμε αμέσως τις πρώτες βοήθειες», λένε οι ναυαγοσώστες.

Ο κίνδυνος πνιγμού σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με χιλιόμετρα ακτογραμμής, ελλοχεύει ανά πασά στιγμή. Μόνο την Τρίτη έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό για δύο μήνες να φτάνει στους 193 πνιγμούς.

Ο αριθμός των νεκρών από πνιγμό ήταν τεράστιος και την περσινή χρονιά, με 239 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...