Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τιμητική διάκριση στους δύο νεκρούς πιλότους: Τους δίνουν τον βαθμό του Αντιπτέραρχου

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο  31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας που έχασαν τη ζωή τους  με το μοιραίο F-4 Phantom, με τον κωδικό 507 που συνετρίβη την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που είναι σήμερα στην Τρίπολη όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.

Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως Αντιπτέραρχοι εν ζωή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακά τραγούδια και τιμητικό άγημα Ποντίων το αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Στο Α΄ Νεκροταφείο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι στην πολιτική το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Στην κηδεία ...

Κλειστός το Σάββατο και την Κυριακή ο σταθμός του μετρό «Αγία Βαρβάρα» λόγω εργασιών

Δεν θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 30/3 και Κυριακή 31/3, ο σταθμός του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα μ...

Φόρτωση άρθρων...