Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει δημοσίευμα του BBC - Δεν εμπλέκεται ελληνικό πλοίο

Ελλάδα

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) διαψεύδουν την είδηση που μετέδωσε το BBC για πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με το Ισραήλ με αποστολή ελληνικού πολεμικού πλοίου στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «υπάρχει το πλοίο «Salamis» που εντάσσεται στην επιχείρηση UNIFIL της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ για τον Λίβανο και τίποτα άλλο». Η φρεγάτα, επιχειρεί στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Λιβάνου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ρεπορτάζ του BBC ανέφερε ότι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Την Πέμπτη δημοσιεύματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης ενέπλεκαν και την φρεγάτα «Ψαρά» η οποία φέρεται να συνοδεύει το αμερικανικό USS GERALD R. FORD.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας, πέραν της ρητής καταδίκης, στην κρίση στη Μέση Ανατολή και τι γίνεται με την ελληνική φρεγάτα που πλέει στην περιοχή, ο κ. Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε κάποιου πλοίου, ούτε κάποιας φρεγάτας που να εμπλέκεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ».

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει δημοσίευμα του BBC

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...