Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο νεκροταφείο βρίσκεται κάτω από έναν τροπικό παράδεισο (Video&Photos)

Viral

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο νεκροταφείο του κόσμου είναι θαμμένο βαθιά κάτω από έναν τροπικό παράδεισο. Το νεκροταφείο βρίσκεται σε σημείο που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ένας τέτοιος γαλαζοπράσινος βυθός μπορεί να κρύβει μερικά από τα πιο αποτρόπαια ευρήματα.

Τα νησιά Chuuk φιλοξενούν μια διάσημη και ειδυλλιακή λιμνοθάλασσα, που κάποτε βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ιαπωνικού ναυτικού. 

Τώρα τουρίστες, δύτες, φωτογράφοι και κινηματογραφιστές συρρέουν στο μυστηριώδες υδάτινο νεκροταφείο για να απαθανατίσουν και να εξερευνήσουν τα απομεινάρια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο νεκροταφείο

Ανάμεσα στα ναυάγια υπάρχουν οστά και κρανία, αντικείμενα ναυτικών, σερβίτσια από πορσελάνες πολεμικών πλοίων.
Σε μια μάλλον ανατριχιαστική αναδρομή στο παρελθόν ανασύρθηκε από τη λιμνοθάλασσα αυτό που φαίνεται να είναι μια φωτογραφία που ανήκε σε έναν από τους ναυτικούς που συμμετείχαν σε εκείνη τη μάχη. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η αγαπημένη ενός από τους άνδρες που πολέμησαν τότε, και η οποία προφανώς τον περίμενε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το 1944 μια τεράστια μάχη μεταξύ της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ εκτυλίχθηκε σε αυτή την ειδυλλιακή λιμνοθάλασσα του Chuuk. 

Ήταν μια μεγάλη σύγκρουση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο πάνω από 4.500 Ιαπώνων στρατιωτών, ενώ σκοτώθηκαν μόλις 40 Αμερικανοί. Ήταν η γνωστή επιχείρηση Hailstone, στην διάρκεια της οποίας χάθηκαν εκατοντάδες αεροσκάφη και δεκάδες πλοία στα γαλαζοπράσινα νερά. 

Οι Ιάπωνες εξακολουθούν να υποβάλλουν τα σέβη τους κάθε χρόνο στη λιμνοθάλασσα, η οποία χρησίμευε ως η κύρια στρατιωτική τους βάση στον Νότιο Ειρηνικό.

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο νεκροταφείο

Το υποβρύχιο νεκροταφείο βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά της Μικρονησίας, στα ανοικτά των ακτών των Φιλιππίνων, της Παπούα Νέας Γουινέας και της Ινδονησίας. 

Τα απομεινάρια κυρίως ιαπωνικών, αλλά και αμερικανικών πλοίων κείτονται στο βυθό της θάλασσας. Αυτό που φαίνεται να είναι τα απομεινάρια ενός αεροσκάφους που σκέπασαν τα φύκια βρίσκεται επίσης ακόμα κάτω από το νερό για να το εξερευνήσουν οι δύτες. Ακόμη και ένα μπάνιο από το εσωτερικό ενός από τα πλοία παραμένει εντυπωσιακά άθικτο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο (Video&εικόνες)

Ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο δημιούργησε η «Sanctuary AI». Η καναδική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το νέο της ρομπότ. ...

H κόντρα ειδικών για το IQ του Τυραννόσαυρου

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ ήταν το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο μοχθηρό σαρκοβόρο που εμφανίστηκε στη Γη. Είχε τρομερά σαγόνια που μπορούσαν να συνθλίβουν εύκολα τα οστά των ζώων που κα...

Φόρτωση άρθρων...