Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Το μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (βίντεο)

Ελλάδα
Tags: ΟΝΝΕΔ

Τη σημασία της πρόληψης υπογραμμίζει η ΟΝΝΕΔ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Στο πλαίσιο αυτό  σημειώνει το εθνικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» που παράσχει προσυμπτωματικό έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών και κήρυξε η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο.

Στο σχετικό μήνυμά της η ΟΝΝΕΔ τονίζει:

“Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που μας αφορά όλους, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Kάθε χρόνο στη χώρα μας αναφέρονται 7.800 νέες περιπτώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 7 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια στιγμή της ζωής της.

Ευτυχώς, οι μέθοδοι διάγνωσης έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιτυχία.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο Ιούνιο κήρυξε για πρώτη φορά την έναρξη του εθνικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», που παράσχει προσυμπτωματικό έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον ιάσιμος αρκεί να διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Αυτό τον Οκτώβριο νίκησε τον καρκίνο του μαστού! Αυτό τον Οκτώβριο δώσε την ευκαιρία να νικήσει η ζωή!”

Δείτε τo βίντεο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...