Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Τράπεζα θεμάτων: Στο «μικροσκόπιο» η ρωσική ομάδα killnet για την κυβερνοεπίθεση

Συνεχίζονται οι έρευνες των ελληνικών Αρχών προκειμένου να εντοπίσουν ποιοι ήταν οι χάκερς πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων. Στις έρευνες συμμετέχει και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει διαπιστωθεί πως στις επιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων συμμετείχαν στο σύνολο 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τις 7.500 από αυτές.

Έχει διαπιστωθεί πως 30 λογαριασμοί είναι καταχωρημένοι τόσο από την ΕΥΠ όσο και από συνεργαζόμενες υπηρεσίες, ως σχετιζόμενοι με μια ομάδα ρωσόφιλων χάκερ που έχει το διακριτικό τίτλο «killnet».
Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι πάντως ξεκαθαρίζουν πως αυτό το δείγμα είναι πολύ μικρό και πως είναι αρκετά νωρίς για να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ποια είναι η ομάδα «killnet», η δράση της

Η ομάδα «killnet», αν και δεν είναι από τη Ρωσία, συνηθίζει να επιτίθεται σε χώρες που είναι αντίθετες των συμφερόντων του Κρεμλίνου. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, και από το γεγονός ότι περίπου το 12% των IP που χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν την Τράπεζα Θεμάτων σχετίζονται με μία βιβλιοθήκη, που έχει χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη ομάδα σε παλαιότερους στόχους οι οποίοι βρίσκονταν σε Ευρώπη και ΗΠΑ αντίστοιχα.

Το δείγμα που εξετάστηκε είναι πολύ μικρό καθώς κατά τη διάρκεια της έναρξης της λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων είχαν εμφανιστεί πάνω από 150 εκατ. αιτήματα εισόδου, έναντι 200.000 που είχαν εμφανιστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και 32.321 στο gov.gr.

Το ένα τρίτο από τα αιτήματα φαινόταν πως είναι από τις ΗΠΑ αλλά αυτό το θέμα είναι τεχνικό και δεν σημαίνει πως ήταν απαραίτητα από εκεί. 

Η ομάδα «killnet» συνήθως αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις της, όπως έκανε και τον περασμένο Νοέμβριο όπου είχε χτυπήσει το υπουργείο Υγείας και Άμυνας της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραπανάκης: Γιατί έφυγα από την «Αυγή» - Πολιτική δολοφονίας χαρακτήρων από στελέχη Κασσελάκη (βίντεο)

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να δώσει ο παραιτηθείς διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή». Ο Σπύρος Ραπανάκης, ο οποίος παραιτήθηκε α...

Δρυμιώτης: Εκτιμώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό

Τις προβλέψεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις έκανε ο Ανδρέας Δ...

Φωτεινή Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ) για νίκη Στέφανου Κασσελάκη: «Επιθετική εξαγορά μιας πτωχευμένης "επιχείρησης", ενός κόμματος super market»

Με χαρακτηρισμούς όπως «επιθετική εξαγορά μιας πτωχευμένης "επιχείρησης» και «ενός κόμματος super market» σχολιάζει σε ανάρτησή της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, την ...

Φόρτωση άρθρων...