Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τράπεζα θεμάτων: Στο «μικροσκόπιο» η ρωσική ομάδα killnet για την κυβερνοεπίθεση

Συνεχίζονται οι έρευνες των ελληνικών Αρχών προκειμένου να εντοπίσουν ποιοι ήταν οι χάκερς πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων. Στις έρευνες συμμετέχει και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει διαπιστωθεί πως στις επιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων συμμετείχαν στο σύνολο 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τις 7.500 από αυτές.

Έχει διαπιστωθεί πως 30 λογαριασμοί είναι καταχωρημένοι τόσο από την ΕΥΠ όσο και από συνεργαζόμενες υπηρεσίες, ως σχετιζόμενοι με μια ομάδα ρωσόφιλων χάκερ που έχει το διακριτικό τίτλο «killnet».
Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι πάντως ξεκαθαρίζουν πως αυτό το δείγμα είναι πολύ μικρό και πως είναι αρκετά νωρίς για να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ποια είναι η ομάδα «killnet», η δράση της

Η ομάδα «killnet», αν και δεν είναι από τη Ρωσία, συνηθίζει να επιτίθεται σε χώρες που είναι αντίθετες των συμφερόντων του Κρεμλίνου. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, και από το γεγονός ότι περίπου το 12% των IP που χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν την Τράπεζα Θεμάτων σχετίζονται με μία βιβλιοθήκη, που έχει χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη ομάδα σε παλαιότερους στόχους οι οποίοι βρίσκονταν σε Ευρώπη και ΗΠΑ αντίστοιχα.

Το δείγμα που εξετάστηκε είναι πολύ μικρό καθώς κατά τη διάρκεια της έναρξης της λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων είχαν εμφανιστεί πάνω από 150 εκατ. αιτήματα εισόδου, έναντι 200.000 που είχαν εμφανιστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και 32.321 στο gov.gr.

Το ένα τρίτο από τα αιτήματα φαινόταν πως είναι από τις ΗΠΑ αλλά αυτό το θέμα είναι τεχνικό και δεν σημαίνει πως ήταν απαραίτητα από εκεί. 

Η ομάδα «killnet» συνήθως αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις της, όπως έκανε και τον περασμένο Νοέμβριο όπου είχε χτυπήσει το υπουργείο Υγείας και Άμυνας της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Φόρτωση άρθρων...