Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Travel aesthetic: Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου

Στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου εντάσσει την Ελλάδα το Travel aesthetic. Μια εξαιρετικά δημοφιλής τάση αυτή τη στιγμή είναι το travel aesthetic, το οποίο θα ανακαλύψετε με μία γρήγορη ματιά στο Instagram, το Pinterest ή   TikTok χρονολόγιό σας.

Το travel aesthetic trend έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός «online πίνακα διάθεσης», είτε μέσα από φωτογραφίες είτε μέσα από video είτε μέσω του συνδυασμού και των δύο, τα οποία περιλαμβάνουν εικόνες από μια συγκεκριμένη χώρα ή έναν προορισμό.

Οι εικόνες που επιλέγονται στοχεύουν στο να μεταφέρουν την ουσία μιας τοποθεσίας – από την τοπική κουζίνα και σημεία μαγευτικής ομορφιάς μέχρι τη μόδα και τον πολιτισμό της εκάστοτε περιοχής.

Το ενδιαφέρον γύρω από τη συγκεκριμένη τάση αυξάνεται διαρκώς με τις αναζητήσεις να έχουν εκτοξευθεί στο 81% τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Google, πράγμα που σημαίνει πως οι επιλογές γύρω από τις διακοπές μας θα επηρεάστούν στο μέγιστο από το travel aesthetic trend.

Το brand Pour Moi ανέλυσε στοιχεία από την Google και το Pinterest, και συγκέντρωσε τους προορισμούς που αποτελούν κορυφαίες επιλογές, με βάση το aesthetic travel trend. Η χώρας μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ακριβώς μετά την Ιαπωνία.

Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 9,099 αναζητήσεις και πίνακες στο Pinterest, καθώς συνδυάζει την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τα γραφικά τοπία με μία από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες.

Με 23.198 αναζητήσεις η Ιαπωνία βρέθηκε στην πρώτη θέση, χάρη στην πολιτιστική της κληρονομιά και την σύγχρονη ατμόσφαιρά της, τις οποίες καταφέρνει να γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο. Την πρώτη πεντάδα, μετά την Ιαπωνία και την Ελλάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ινδία.

Οι δέκα χώρες με τις υψηλότερες «aesthetic trend» αναζητήσεις:

  1. Ιαπωνία- 23,198
  2. Ελλάδα – 9,099
  3. Γαλλία – 9,097
  4. Ιταλία – 7,996
  5. Ινδία – 7,697
  6. Βραζιλία – 5,362
  7. Μεξικό – 4,995
  8. Κίνα – 4,062
  9. Αγγλία – 3,864
  10. Ισπανία – 3,602

Στις πόλεις με τις περισσότερες αναζητήσεις για το aesthetic trend, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Παρίσι με τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Τόκιο να ακολουθούν.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε στην Πειραιώς - Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό ...

Πειραιώς: Πέντε άτομα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) στην Πειραιώς όταν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία παιδιά, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα. Το ατύχημα έγ...

Φόρτωση άρθρων...