Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

«Τσούζει» η τιμή του αλκοόλ - Έως και 37% πιο ακριβά τα ποτά στα ελληνικά νησιά

Πιο φθηνό το ποτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που κυμαίνεται στα 8-9 ευρώ

Ελλάδα
Tags: ποτά

Το καλοκαίρι έφθασε και μαζί του, πλησιάζουν και οι διακοπές στα ελληνικά νησιά. Τα καλοκαιρινά μπαράκια προετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πελάτες, με τις τιμές τους από τα ποτά να είναι ιδιαίτερα τσουχτερές.

Για παράδειγμα, όσοι επισκεφτούν για το τριήμερο τα νησιά του Αιγαίου, θα δώσουν από 10€ μέχρι και 15€.

Για μία παρέα τεσσάρων ατόμων που θα θελήσει να παραγγείλει φιάλη, εκεί οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα τη μάρκα και τα ml.

Νάξος

-Είναι 10€ το απλό, 12€ το σπέσιαλ, 14€ το premium

Πάρος

-Τα απλά ποτά, τα απλά τζιν, οι απλές βότκες, τα απλά ρούμια πάνε στα 120€. Τα premium είναι ανάλογα τι premium θα είναι και τι τιμή θα έχει αναλογικά. Έχουν ανέβει προς τα πάνω όντως κατά 1-2€. Πάει και στα 10 εκεί που ήταν 8.

Όσοι προτιμήσουν βέβαια να γευτούν ένα μπουκάλι σαμπάνιας, εκεί η τιμή ξεκινάει από τα 200€ και μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000€.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πιο φθηνό το ποτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που κυμαίνεται στα 8-9€, ένα ευρώ πάνω σε σχέση με πέρυσι. Η φιάλη για μία παρέα τεσσάρων ατόμων ξεκινάει από τα 90€.

«Ένα ποτό απλό ξεκινάει από τα 9€ και φτάνει μέχρι και τα 11-12. Πέρυσι το έβρισκες και με 7,5 χαμηλότερη τιμή. Τα σπέσιαλ ξεκινούσαν από 9,5-10 και καταλήγαμε στα 14 φέτος ξεκινάμε από 10,5 και πηγαίνουμε στα 15», ανέφερε ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Φίστας.

Τα κοκτέιλ ξεκινάνε από 12€ και τα πιο εξεζητημένα κοστολογούνται μέχρι και 16€.

Στις κάβες που προμηθεύουν τα μαγαζιά οι ανατιμήσεις είναι έκδηλες. Ενδεικτικά, ένα μπουκάλι βότκα που πέρυσι κόστιζε 31€ και 10 λεπτά, τώρα το αγοράζουμε στα 32 και 70. Μπουκάλι ουίσκι από 25,50 εφέτος έχει φτάσει τα 28€ Και τζιν 12% πάνω, όταν πέρυσι είχε 32,60 και εφέτος 36 μισό.

«Την τελευταία φορά ήμουν εδώ Φεβρουάριο, τώρα είναι Ιούνιος και η διαφορά είναι αισθητή. Σίγουρα λόγω πληθωρισμού αλλά και οι μισθοί δεν συμβαδίζουν».

Για ένα ζευγάρι που θα φύγει για το τριήμερο, αν πάρει ο καθένας από ένα ποτό τη φορά, γυρνώντας πίσω με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα διαπιστώσουν πως έχουν δώσει 100€ μόνο για αλκοόλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κλειστός το Σάββατο και την Κυριακή ο σταθμός του μετρό «Αγία Βαρβάρα» λόγω εργασιών

Δεν θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 30/3 και Κυριακή 31/3, ο σταθμός του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα μ...

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακά τραγούδια και τιμητικό άγημα Ποντίων το αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Στο Α΄ Νεκροταφείο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι στην πολιτική το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Στην κηδεία ...

ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Απόφαση για διεξαγωγή γενικής απεργίας στις 17 Απριλίου έλαβε η ΓΣEΕ όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή λίγη ώρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για αύξηση του κατώτατ...

Φόρτωση άρθρων...