Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Τύρναβος: Φύτεψαν 57 δένδρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Τυρνάβου φύτευσαν 57 ελαιόδεντρα σε δημοτική έκταση που παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο, ειδικά για αυτή τη δράση ευαισθητοποίησης, στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Καθοριστικής σημασίας και μεγάλη τιμή για το σχολείο ήταν η συμβολή και συναίνεση του δημάρχου Τυρνάβου, Στέλιου Τσικριτσή, ο οποίος παραβρέθηκε και συμμετείχε μάλιστα ο ίδιος στη συμβολική ενέργεια των μαθητών, φυτεύοντας μια ελιά, στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα, ασφαλής περίφραξη του χώρου, ώστε αυτός να προφυλάσσεται.

Τύρναβος: Φύτεψαν 57 δένδρα στη μνήμη των  θυμάτων των Τεμπών

Η δράση είχε πολυποίκιλο χαρακτήρα (περιβαλλοντικό, εθελοντικό, απονομής δικαιοσύνης, ευαισθησίας & αλληλεγγύης, συναισθηματικό & ανθρωπίνων σχέσεων), αφού εξ’ άλλου περιλαμβάνονται ως στόχοι στο πρόγραμμα σπουδών, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία».

Τύρναβος: Φύτεψαν 57 δένδρα στη μνήμη των  θυμάτων των Τεμπών

Έτσι, μετά από συζήτηση με τους μαθητές/ μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου, προτάθηκε από τον διδάσκοντα καθηγητή, Λευτέρη Κουτσιμανή και αποφασίσθηκε ομόφωνα από το σύνολο των μαθητών και των τριών τμημάτων της Α’ τάξης να γίνει δράση που να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, ώστε να βιώσουν τα θετικά στοιχεία που αναβαθμίζουν την κοινωνία και να αποκομίσουν εκείνες τις αξίες που πρέπει να πρεσβεύει ο πολιτισμένος Έλληνας – Ευρωπαίος πολίτης. Από τους μαθητές υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται αυτά τα 57 δέντρα και όλο το χώρο, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που θα είναι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, καθώς επίσης και για την περαιτέρω αξιοποίησή του από τον τομέα Γεωπονίας του σχολείου.

Τύρναβος: Φύτεψαν 57 δένδρα στη μνήμη των  θυμάτων των Τεμπών

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Κουτσιμανής και η διευθύντρια του σχολείου, Νούλα Ελένη προγραμμάτισαν τη διοργάνωση και την υλοποίηση της δράσης, με αρωγούς την κα. Γιουβρή (γεωπόνο του δήμου), τον κ. Καράτζο (υπεύθυνο για το πράσινο), τον κ. Τριανταφύλλου (υδραυλικό, που ασχολήθηκε με την εγκατάσταση του συστήματος άρδευσης) και γενικά όλου του τεχνικού προσωπικού του Δήμου Τυρνάβου, που με τα εργαλεία, τα μηχανήματα και την τεχνογνωσία, έκαναν εφικτή την πραγματοποίηση αυτής της τόσο απαιτητικής δράσης. Αξιοσημείωτο υπήρξε το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης των φορέων αυτών και άλλων ανθρώπων, οι οποίοι με συνεργεία και μηχανήματα καθάρισαν, προετοίμασαν το έδαφος και το χώρο, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η συγκεκριμένη δραστηριότητα, γι’ αυτό το λόγο το ΕΠΑΛ Τυρνάβου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες σε μαθητές/μαθήτριες, καθηγητές/καθηγήτριες της δράσης, για τη συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Conference League: Τρέλα για τον Ολυμπιακό - Χαλκιδαίοι φίλαθλοι τραγουδούν συνθήματα στο τρένο (βίντεο)

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι γνωστοί για την τρέλα που κουβαλάνε γενικώς. Εν όψει του τελικού του Conference League με την Φιορεντίνα σήμερα στην ΟΠΑΠ Arena, κυριολεκτικά αδημο...

Από τη Ρωσία εστάλησαν τα απειλητικά email για βόμβες σε σχολεία της Αττικής – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά την μαζική αποστολή απειλητικών email σήμερα το πρωί (29.05.2024) από τη Ρωσία για βόμβες σε διάφορα δημοτικά σχολεία της Αττική...

Φόρτωση άρθρων...