Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Βέροια: Τα αδέρφια του νεκρού βρέφους ειδοποίησαν τους παππούδες ότι η μητέρα το σκότωσε

H 37χρονη μητέρα κατηγορείται ότι χτύπησε το μωρό μέχρι θανάτου Η μητέρα είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν με ψυχιατρικά προβλήματα. Σε κατάσταση αλλοφροσύνης ο παππούς και η γιαγιά του παιδιού πήγαν το μωρό το νοσοκομείο χωρίς σφυγμό.

Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βέροια. Λίγο πριν τις 14:00 οι παππούδες ενός παιδιού μετέφεραν νεκρό στο νοσοκομείο Βέροιας το 6 μηνών εγγονάκι τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μωρό σκότωσε η μητέρα του. Η 37χρονη γυναίκα συνελήφθη από τις Αρχές. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, ο παππούς και η γιαγιά πήγαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση αλλοφροσύνης, με το αγοράκι, παιδί της κόρης τους, στην αγκαλιά τους.

Το βρέφος ήταν εμφανώς κακοποιημένο. Ήδη, από την άφιξή του στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό, ενώ δεν εκδήλωσε καμία αντίδραση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 37χρονη στραγγάλισε το παιδί της, το οποίο έφερε και σοβαρά τραύματα. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης που όμως απέβησαν μάταιες. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψίες για τον θάνατο του βρέφους στρέφονται στη μητέρα του, η οποία έχει ιστορικό νοσηλειών για ψυχιατρικά προβλήματα και έχει συλληφθεί. Το βρέφος ήταν στο σπίτι με τη μητέρα και τους παππούδες του, ενώ έλειπε ο πατέρας. Οι παππούδες μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά για εκείνο.

Ο παππούς και η γιαγιά έλεγαν ότι η κόρη τους είχε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και πάσχει από βαριά κατάθλιψη, ενώ κατά πληροφορίες, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η 37χρονη γυναίκα, κάτοικος Μακροχωρίου και μητέρα άλλων δυο ανήλικων παιδιών συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. 

Η Αστυνομία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Τα αδέρφια του νεκρού βρέφους ειδοποίησαν τους παππούδες ότι η 37χρονη μητέρα το σκότωσε

Μπροστά στα δύο ανήλικα κοριτσάκια της, ηλικίας 6 και 7 ετών, σκότωσε η 37χρονη μητέρα το μόλις 6 μηνών βρέφος της στις 13:50 το μεσημέρι στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Τα κοριτσάκια, τα οποία προέρχονται από άλλο γάμο της μητέρας τους, ήταν αυτά που ειδοποίησαν τους παππούδες του άτυχου βρέφους και γονείς της μητέρας τους για να σπεύσουν. Όταν ο παππούς και η γιαγιά έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν το παιδί με σοβαρά τραύματα και το μετέφεραν αλλόφρονες στο νοσοκομείο Βέροιας.

Το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα και δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.
Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τη μητέρα για ανθρωποκτονία. Κατά πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ στο παρελθόν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Η νεκροψία–νεκροτομή και η έρευνα της Αστυνομίας

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 6χρονου μωρού. Φως στην υπόθεση αναμένεται ότι θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο θάνατος του βρέφους προήλθε από στραγγαλισμό ή από χτυπήματα, καθώς δεν έχει εμφανή σημάδια. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το σενάριο της χρήσης αιχμηρού αντικειμένου, καθώς το μωρό δεν φέρει αμυχές.

Επίσης, δεν έχει αποκλειστεί η εκδοχή του να πέταξε η μητέρα του παιδί από το μπαλκόνι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Φόρτωση άρθρων...