Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Άλλοι εννέα άνδρες στο μικροσκόπιο των Αρχών (Video)

Ελλάδα

Στοιχεία για εννιά ακόμη άνδρες, τους οποίους αναγνώρισε στην τελευταία της κατάθεση η 12χρονη από τον Κολωνό, συγκεντρώνουν οι Αρχές.

Σκοπός είναι να ξεκαθαριστεί τι μηνύματα αντάλλαξαν, εάν συναντήθηκαν και πού με το παιδί και το κυριότερο, εάν το βίασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί αναγνώρισε σε φωτογραφίες τα πρόσωπά τους, έδωσε ό,τι στοιχεία γνωρίζει για το προφίλ τους και πλέον αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν τα στοιχεία που θα παραδοθούν στον ανακριτή είναι ικανά, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα για νέες συλλήψεις.

Η οικογένεια στο πλευρό της μητέρας

Την ίδια ώρα, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης αναμένει την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για το εάν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη.

«Πάει η γιαγιά τα βλέπει, για τη μάνα είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί δεν βλέπει τα παιδιά της, θέλει να πεθάνει. Ήταν κορίτσι, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Αυτή δεν κοίταξε ποτέ τον εαυτό της, πάντα κοίταγε τα παιδιά και τον άντρα της. Μία γυναίκα που υπέστη όλο αυτό το μαρτύριο να την έχουνε μέσα; Κρίμα δεν είναι; Τα παιδάκια κρίμα είναι», λέει η θεία της 12χρονης.

Πάντως, η 12χρονη στην κατάθεσή της αθωώνει πλήρως τη μητέρα της: «Είχα δύο κινητά. Η μαμά μου τα έβλεπε. Έβλεπε με ποιους μιλάω. Αλλά εγώ διέγραφα τα μηνύματα. Είχα δικό μου κωδικό. Η μαμά μου δεν τον γνώριζε. Το Blindchat ήταν σε φάκελο που τον είχα κρύψει. Δεν ήταν εύκολο κάποιος να τη δει».

Ψάχνουν τον Μιχάλη

Αντίθετα με τα όσα λέει για τη μητέρα της, η 12χρονη κατακεραυνώνει τον περιβόητο Μιχάλη, ένα πρόσωπο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα αλλά φέρεται ωστόσο να έκλεινε και εκείνος ραντεβού.

«Με τον Μιχάλη δεν έχω συναντηθεί ποτέ. Ο Ηλίας έστελνε μηνύματα στον Μ. λέγοντας ότι είμαι εγώ που τα στέλνω. Του είχε πει ότι έχω ανάγκη από λεφτά κι αυτός έβρισκε φίλους του. Και ο Μιχάλης μου έκλεινε τα ραντεβού μέσω Instagram και τους έδινε το τηλέφωνό μου. Στον Μ. είχα πει ότι είμαι 16», είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, εντόπισαν «ροζ» φωτογραφίες και βίντεο με το κοριτσάκι και στα κινητά ορισμένων εκ των ήδη συλληφθέντων, υλικό το οποίο τους είχε στείλει ο Ηλίας Μίχος.

«Αυτή η γυναίκα, αν σκεφτείς οκτώ παιδιά τι να προλάβει; Να ψωνίσει, να τα πάει σχολείο, να τα πλύνει… Είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν και εγώ είχα πάει παλιά και ψώνιζα από εκεί πέρα στα παιδάκια κανένα παγωτό, καμία σοκολάτα όταν πήγαινα και είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη όλη η γειτονιά εκεί πέρα ‘σαν τον Μίχο δεν υπάρχει’ όπου έβλεπε φτωχό έτρεχε, αυτός όμως είχε τον σκοπό του γιατί έτρεχε», αναφέρει η θεία της 12χρονης.

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται ότι ζητούσε από 20 έως 25 ευρώ για γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και 50 έως 70 ευρώ για τα «ροζ» βίντεο. Εκείνο όμως, που εξετάζεται, είναι το εάν ο Ηλίας Μίχος, έχοντας «παγιδεύσει» με κάμερες το μαγαζί του, είχε τη δυνατότητα να μεταδίδει «ζωντανά» από το υπόγειο της φρίκης.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα παιδιά

Η θεία της 12χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News στο MEGA, περιγράφει την κατάσταση των παιδιών της οικογένειας που φιλοξενούνται σε δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Η γιαγιά λέει ότι τα παιδιά είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση που ακούνε όλα αυτά για την μάνα τους, στηρίζουν την μάνα. Τι δεν έκαναν; Ό,τι μπορούσαν κάνανε, όλοι επάνω σε αυτά τα παιδάκια ήταν. Τα παιδάκια είναι κρίμα, είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Σίγουρα δεν είναι καλά και αυτό το σοκ που πάθαμε όλοι κανένας δεν είναι καλά».

Οι διαδικασίες έχουν ήδη κινηθεί ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στην αγκαλιά συγγενικών τους προσώπων.

«Η θεία λένε ότι θα πάρει την …και δεν ξέρω ποιο άλλο θα αποφασίσει γιατί και η …χωρίς κανένα αδελφάκι δεν μπορεί να είναι στην Λευκάδα. Τα άλλα να τα κρατήσει η γιαγιά. Η αδελφή μου κράταγε οκτώ παιδιά, έρχονταν από το σχολείο ‘τι φαγητό έχει μαμά;’, ‘δεν θέλω θα πάω στην γιαγιά’, έφευγαν και τα 8, πηγαίναν στην γιαγιά.

«Η γιαγιά το σαββατοκύριακο που δεν πηγαίναν σχολείο τα πήγαινε παντού. Έχασε τον ύπνο της η γυναίκα, όλη χάσαμε τον ύπνο μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 4 από τα 6 ανήλικα παιδιά θα πάνε στη γιαγιά, ενώ 2 στη θεία στη Λευκάδα. Επιπλέον, τα συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας, ο πατέρας, η γιαγιά και η θεία, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα παιδιά, θα μπορούν να τα βλέπουν και να επικοινωνούν μαζί τους.

Το ενδεχόμενο ο Ηλίας Μίχος να είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει δύο ακόμη νεαρά κορίτσια ηλικίας 14 ετών βρίσκεται υπό διερεύνηση, με τις Αρχές να ανασύρουν από το κινητό του διαγραμμένα αρχεία τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν επιπλέον «φως» στην φρικτή αυτή υπόθεση.

Απόστολος Λύτρας: «Ο κύκλος των συλλήψεων δεν έχει κλείσει»

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εξελίξεις στην υπόθεση Κολωνού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στην περιοχή των Σεπολίων, Απόστολος Λύτρας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εξελίξεις της υπόθεσης και τις επόμενες κινήσεις της προφυλακισμένης μητέρας.

Αρχικά ο δικηγόρος επιβεβαίωσε πως η εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης της μητέρας θα καθυστερήσει καθώς ακόμη δεν υπάρχει εισαγγελική πρόταση.

«Θέλω να πιστεύω πως όλα τα καινούρια στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, τα οποία είναι βοηθητικά για τη μητέρα…είναι ήδη στη δικογραφία και θα εξεταστούν από το αρμόδιο συμβούλιο» σημείωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών που αναμένεται κάποια να μείνουν με τη γιαγιά και κάποια με τη θεία τους στη Λευκάδα, ο δικηγόρος είπε:

«Η γιαγιά ζήτησε την επιμέλεια και των έξι παιδιών, σε κάτι που συμφώνησε και η εισαγγελέας, από ‘κει και μετά εκδήλωσε και το ενδιαφέρον η θεία, τη 12χρονη και εάν γίνεται ακόμη ένα αδερφάκι να το κρατήσει η ίδια  για να βοηθήσει όσο καιρό θα ταλαιπωρείται η μητέρα τους».

Τόνισε πως στην περίπτωση αποφυλάκισης της μητέρας, θα αναλάβει εκείνη την επιμέλεια των παιδιών της. «Είναι μεγάλο θέμα που έχασε τον έλεγχο του παιδιού» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τον Ηλία Μίχο που διατηρεί ακόμη το δικαίωμα της σιωπής ο κ. Λύτρας δήλωσε: «Το δικαίωμα της σιωπής μπορεί να το χρησιμοποιήσει…προφανώς ήθελε πρώτα να δει τι στοιχεία θα βγουν στη δικογραφία για να μιλήσει αργότερα».

Στην ερώτηση εάν έχει κλείσει ο κύκλος των συλλήψεων απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως οι άνθρωποι που έκαναν αυτές τις πράξεις, τις έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

«Είναι αδύνατον όταν υπάρχει τέτοιο κύκλωμα που σκοπό έχει το χρήμα και το κέρδος να μην υπάρχουν εμπλοκές και άλλων ανήλικων παιδιών» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τέλος, ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε πως ενδεχομένως οι χώροι που εξέδιδε ο Μίχος την 12χρονη να είναι δύο και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το μαγαζί που διέθετε στον Κολωνό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...