Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Βόλος: Πατέρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον γιο του

Ελλάδα

Αιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε πατέρα και γιο έγινε στον Βόλο. Πατέρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον γιο του, μετά από έντονο καβγά που είχαν στο σπίτι τους, στον Βόλο. 

Και οι δύο οδηγήθηκαν σήμερα στο αυτόφωρο των δικαστηρίων του Βόλου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, άρχισε να βρίζει την πρώην σύζυγό του, και μητέρα του γιου, η οποία διαμένει αλλού, σε συγγενικό της σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper. 

Έπειτα η ένταση ανέβηκε με τον πατέρα να αρπάζει μαχαίρι από την κουζίνα και να το στρέφει εναντίον του παιδιού του. Ο γιος στην προσπάθειά του να αποφύγει το χτύπημα τραυματίστηκε στο χέρι. Στην συνέχεια, ο πατέρας, βγήκε για να ζητήσει βοήθεια από γειτονικό σπίτι.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο πατέρας υποστήριξε πως οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ψευδείς, πως ο γιος του είναι εκείνος που τον χτύπησε πρώτος στο κεφάλι και έπειτα, όταν ο ίδιος αναζήτησε βοήθεια εκτός σπιτιού, αυτοτραυματίστηκε με σκοπό να τον στοχοποιήσει.

Αν και στην αρχική του κατάθεση είχε αναφέρει ότι ο γιος του του επιτέθηκε πρώτος κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς ψαλίδι, ενώπιον της εισαγγελίας παραδέχτηκε πως τέτοιο αντικείμενο δεν χρησιμοποιήθηκε. Όσο για τα χτυπήματα που υποστήριξε πως δέχτηκε στο κεφάλι, δεν βρέθηκαν πάνω του τραύματα που να αποδεικνύουν σωματική βία.

Μάρτυρας στο παραπάνω σκηνικό υπήρξε στενός φίλος του γιου, ο οποίος επιβεβαίωσε την επίθεση του πατέρα, σχολιάζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά και ζητώντας την βοήθεια των δικαστικών αρχών.

«Δεν πρέπει να μένουν μαζί», σχολίασε και είπε πως ο πατέρας έχει καλή κινητικότητα παρά την αναπηρία του, κάνοντας χρήση πρόσθετου μέλους, κάτι που και ο τελευταίος παραδέχτηκε ενώπιον των δικαστών.

Η οικογένεια έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διαπληκτισμούς ανάμεσα στα δύο της μέλη. Το σπίτι όπου διαμένουν έχει παραχωρηθεί από συγγενικό πρόσωπο στον νεαρό για προσωπική του χρήση, αλλά παρά τους καβγάδες ο πατέρας δεν ψάχνει αλλού κατάλυμα.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του νεαρού έχουν υπάρξει ή είναι χρήστες ουσιών, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, κάνοντας προσπάθεια να βελτιώσει την ζωή του.

Ο γιος κρίθηκε αθώος, ενώ ο πατέρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών και πρόστιμο 690 ευρώ, ποινή οποία αναστέλλεται υπό τον όρο να μετακομίσει άμεσα σε άλλη οικία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...