Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Τι θα υποστηρίξει ο οδηγός του λεωφορείου

Συνεχίζονται οι έρευνες των ρουμανικών Αρχών για το τροχαίο στο Βουκουρέστι με ελληνικό λεωφορείο που είχε 47 επιβάτες. Στο τροχαίο έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα, ενώ τραυματίστηκαν 24 άτομα.

Ο οδηγός του λεωφορείου, το οποίο συγκρούστηκε με πινακίδα, προετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή.

Αυτό που αναμένεται αρχικά είναι εάν θα επιβληθούν κατηγορίες σε βάρος του οδηγού. Πρόκειται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για τον 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα που έχασε τη ζωή του, καθώς και για την πρόκληση σωματικών βλαβών στους 25 ανθρώπους που επέβαιναν στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός και ο δικηγόρος του είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στη Ρουμανία ανά πάσα στιγμή, όταν δηλαδή κληθεί ο οδηγός από τις δικαστικές Αρχές της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερασπιστική γραμμή του 50χρονου θα βασιστεί σε επιχειρήματα ειδικών εμπειρογνωμόνων για οδικά δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα θέσει η πλευρά του οδηγού είναι τα εξής:

  • Τουλάχιστον έξι ατυχήματα από τον Σεπτέμβριο, όταν και ανακατασκευάστηκε
  • Παλαιού τύπου κατασκευή
  • Λανθασμένος τρόπος τοποθέτησης της γέφυρας
  • Υπερβολικά βαρύ υλικό κατασκευής

Ακόμη και τα ρουμανικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτικά σχετικά με την ανακατασκευή του υπόγειου δρόμου από τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί.

Η υπεράσπιση του οδηγού αναμένεται να τονίσει πως πλέον υπάρχουν πιο σύγχρονοι μέθοδοι αποτροπής ατυχημάτων, που λειτουργούν με αισθητήρες και παράγουν ήχους και οπτικά μηνύματα στους οδηγούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Φόρτωση άρθρων...