Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Χαρίτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει στην απαξίωση»

«Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν ήμασταν περαστικοί». «Πράξη ευθύνης και ελπίδας η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική

Στην αποχώρηση των εννιά βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έκανε λόγο για μία ιδιαίτερη και δύσκολη ημέρα. 
«Εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε πως πρόκειται για μία «πολύ δύσκολη στιγμή».

Ωστόσο, τόνισε πως είναι μία πράξη ευθύνης. «Καλό θα ήταν να δούμε την μεγάλη εικόνα. Έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση», επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της».

Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης, επεσήμανε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η δική μας παρουσία να είναι μαχητική, και να ασκήσουμε μία προγραμματική αντιπολίτευση από αριστερή σκοπιά και βεβαίως να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και με πολλούς άλλους».

Δεν χρειάζεται βιασύνη. Πρώτος στόχος μας είναι να συγκροτήσουμεκαι μετά θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τη συγκρότηση πολιτικού φορέα ανέφερε απόψε ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Θα το δούμε, θα το συζητήσουμε, δεν προέχει η διανομή των ρόλων» απάντησε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο βουλευτής που μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο επισκέφθηκαν το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα για να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε επίσης λόγο για μία ιδιαίτερη και δύσκολη ημέρα.

«Εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για μία «πολύ δύσκολη στιγμή».

Ωστόσο, τόνισε πως είναι μία πράξη ευθύνης και ελπίδας. «Καλό θα ήταν να δούμε την μεγάλη εικόνα. Έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση».

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

Σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) μίλησε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών....

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Μήνυμα για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Είμαι σοκαρισμένος από την...

Φόρτωση άρθρων...