Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Xρηματιστήριο: Νέα υψηλά 9ετίας

Οικονομία

Προς νέα υψηλά 9ετίας κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη αγγίζει τις τιμές Απριλίου 2014. Ο γενικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, σημείωσε υψηλό ημέρας στις 1.334,55 μονάδες (+1,42%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1.331,62 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,20%. 

Ο τζίρος έφθασε στα 123 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 15,4 εκατ. αφορούν «πακέτα». Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η συνεχιζόμενη ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, έχει αιφνιδιάσει και τους πλέον αισιόδοξους, καθώς οι όποιες διορθώσεις αποδεικνύονται εξαιρετικά βραχύβιες και αμέσως μετά η εγχώρια αγορά κινείται προς νέα πολυετή υψηλά.

Για εναλλασσόμενο «rotation» κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς που τονίζουν ότι το Χρηματιστήριο θα χρειαστεί μία νέα ώθηση, η οποία μπορεί να προέλθει, σε πρώτη φάση, από τις ανακοινώσεις των τραπεζών και τα σχέδια αποεπένδυσης του ΤΧΣ, τα οικονομικά μεγέθη δεύτερου τριμήνου που θα αρχίσουν να ανακοινώνουν οι εισηγμένες και βέβαια με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Συμπερασματικά, η ψυχολογία στο Χρηματιστήριο παραμένει θετική, οι εκθέσεις των ξένων επενδυτικών οίκων συνεχίζονται με ιδιαίτερα θετικά σχόλια και συνεχώς αναβαθμιζόμενες τιμές – στόχους, ενώ αυξημένη προσοχή χρειάζονται τίτλοι χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, που βγαίνουν από τον συναλλακτικό λήθαργο πολλών ετών.

Στο μεταξύ, το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο, μέσω της σημερινής επανέκδοσης πενταετούς ομολόγου, λήξεως στις 15 Ιουνίου του 2028. 

Οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ανήλθαν σε 1,046 δισεκατομμύρια ευρώ, με τον συντελεστή κάλυψης να φθάνει στο 4,18. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,3%, ενώ η αρχική έκδοση είχε πετύχει απόδοση 3,875%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Πώς θα κουρέψετε τα πρόστιμα έως και 75%

Εκπτώσεις στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Εφορία μπορούν να επιτύχουν φορολογούμενοι επιλέγοντας την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Η πρώτη ρύθμιση «τρέχει» ήδη, λήγει στις 30...

Φόρτωση άρθρων...