Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Ζάκυνθος: Πλημμύρες και κατολισθήσεις μετά την έντονη βροχόπτωσης

Προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η έντονη βροχόπτωση, καθώς προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η συνεχιζόμενη βροχόπτωση από νωρίς το πρωί προκάλεσε πλημμύρες σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, ενώ τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως ο καιρός θα αγριέψει από το βράδυ.

Μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει σε Λαγανά και Αγριλιά, με συνέπεια δρόμοι να πλημμυρίσουν.

Στην περιοχή του Λαγανά, λίγο πριν από τη διασταύρωση για Καλαμάκι, η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας του όγκου των υδάτων, ενώ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, κατολισθήσεις έχουν συμβεί λίγο έξω από το Αργάσι και προς το Βασιλικό.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, η οποία θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Τετάρτης.

Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά αναμένεται να μείνουν αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία την Πέμπτη και σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενοι διακινούσαν ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές νέων Αυλώνα (εικόνα)

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, ανάμεσά τους ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και δύο κρατούμενοι, για διακίνηση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις φυλακές νέων Αυλώνα προχώρησαν αστυνομι...

ΕΛΑΣ: 379 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περασμένη εβδομάδα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έφερε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από 15 έως 21 Απριλίου, το σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με τρεις βασικές κα...

Φόρτωση άρθρων...